OUR WEDDING: HÄIDEN JATKOMEKKO

15.12.2017

Meidän häitä juhlittiin elokuussa 2017 ja hääpuvustani on blogissa näkynytkin moneen otteeseen kuvia, mutta minusta ei ole ollut aikaisemmin yhtä ainutta kuvaa häiden jatkomekossa. Meidän häiden jatkot juhlittiin Ravintola Teatterissa Helsingin keskustassa ja ennen juhlapaikalta jatkoille siirtymistä kävimme mieheni kanssa hotellilla, jotta sain vaihdettua hääpuvun jatkomekkoon. Our Wedding -postaussarjan aikaisemmat blogikirjoitukset löydät täältä

Meidän ihana hääkuvaajamme Mikko Pääkkönen oli tehnyt pitkän työpäivän kuvatessaan meitä aamusta iltaan hääpäivänä ja koska Mikon työpäivä loppui siihen, kun juhlapaikalla laitettiin ovet kiinni, ei jatkomekostani tietenkään keretty mitään kuvia ottamaan, kun mekko odotteli vielä tällöin hotellilla.

Harvaan ravintolaan/baariin, missä mahdolliset häiden jatkot järjestetään, saa mennä hääpuvussa - ja itse en ikimaailmassa olisi uskaltanutkaan mennä, mekko olisi ollut varmaan riekaleina sen reissun jälkeen. Tästä syystä hankin jatkomekon ja se prosessi ei ollut todellakaan mikään helpoin mahdollinen, maksoin mm. moninkertaisen hinnan mekosta, joka osoittautuikin lopulta "kiinaihmeeksi".Kun häihin oli vielä reilusti aikaa, en jaksanut stressata sen suurempia jatkomekosta ja ajattelin, että voin hyvin laittaa vain jonkun vanhoista vaaleista mekoistani. Yhtäkkiä jatkomekko alkoikin kiinnostamaan ja mitä lähemmäs häitä mentiin, sitä enemmän keksin "pakollisia hankintoja". Jokainen morsianhan tarvitsee oman collegeasun hääpäivää edeltävälle päivälle ja Facebookin hääryhmistä opin, että on olemassa myös vaimomekko häiden jälkeiselle aamulle jne...

Yhtäkkiä niitä mahdollisia jatkomekkoja alkoikin kertymään, mutta mikään ei sitten kuitenkaan tuntunut siltä omalta jutulta. Mekot tuntuivat ehkä enemmän normaaleilta bilemekoilta, kun jollain tapaa halusin kuitenkin säilyttää sen hääpukufiiliksen siinä jatkomekossa. Olin tällöin lähdössä äitini kanssa New Yorkiin (elettiin loppuvuotta 2016) ja päätin katsastaa vielä tilanteen siellä.

Juostiinkin sitten reissussa liikkeestä toiseen äidin kanssa jatkomekkoa etsien, mutta mistään ei tuntunut löytyvän mitään ja jos melkein tärppäsi, niin hinta oli niin älytön, että parin tunnin mekosta ei sellaisia summia kannattanut maksaa. Toisiksi viimeisenä reissupäivänä oltiin juuri lopetettu shoppailukierros ja oltiin siirtymässä hotellille, kun bongasin yhtäkkiä kivalta näyttävän pienen kivijalkaliikkeen, jossa kaunis valkoinen mekko osui heti silmään. Juhlapukuliikkeessä tultiin heti palvelemaan ja sain myös samantien kuvan, että liikkeessä on arvokkaita mekkoja ja jokaista mallia löytyy vain pari kappaletta. Rakastuin bongaamaani valkoiseen mekkoon, siinä oli totaalinen hääpukufiilis, mutta mekko oli kuitenkin sopivan kevyt ja ilmava, täydellinen siis jatkomekoksi.En muista nyt tarkkoja hintoja, mutta puvun hinta (ovh) pyöri muutaman sadan dollarin paikkeilla ja se sattui kuin sattuikin olemaan reippaassa alennuksessa. Halusin ostaa pari kokoa pienemmän mekon, koska laihdutusprosessini oli vielä käynnissä tällöin, joten en sitten tietenkään sovittanut mekkoa. Mekossa oli ihan pieni huulipunatahra helmassa (joku oli sotkenut sen todennäköisesti sovittaessaan), mutta todettiin äidin kanssa, että ostan sen siitä huolimatta, sillä tahra näytti siltä, että se irtoaa huuhtelemalla. Sain tästä vielä lisäalennusta ja maksoin mekosta lopulta muistaakseni jotain 80-100:n dollarin väliltä. Olin aivan onnessani, olinhan saanut tyyriimmän "design mekon" älyttömän halvalla sen alkuperäiseen hintaan nähden - ja voi kuinka väärässä olinkaan.

Huulipunatahra irtosi samantien pienellä huuhtelulla hotellilla ja tyytyväisenä jäin odottamaan ajan kanssa sitä, että elämäntapamuutokseni seurauksena mahtuisin mekkoon. Tuli päivä, kun sain ensimmäisen kerran vetoketjun kiinni ja tällöin huomasin pienen saumavirheen: helma oli vähän vinossa yläosaan nähden ja pari saumaa oli oudon näköisiä tarkemmin katsottuna. Ajattelin vain, että huonoa tuuria ja itsepähän olin mekon ostanut kokeilematta. Konsultoin tästä sitten ompelijaa, mutta virhe olikin sitten niin kattava, että se olisi vaatinut niin suuren työn, että korjaushinta olisi ollut 200-300€:n paikkeilla, kun mekko olisi käytännössä pitänyt purkaa osiin ja aloittaa alusta.

Siinä sitten tajusin tulleeni totaalisen huijatuksi...

Harmittelin toki rahallista menetystä, sekä myös mekon menetystä ja päätin, että laitan sitten jonkun niistä aiemmin hankkimistani "bilemekoista". Selasin sitten siinä muutama viikko ennen häitä jotain viime hetken koristeideaa eBaysta ja sivusto ehdotteli juhlamekkoja - ja siinä se oli, sama mekko minkä olin ostanut kalliilla New Yorkista, nyt 15€:a eBaysta. Ajattelin ensin, että se oma mekkoni on varmaan alkuperäinen merkki ja tämä Ebay-mekko on halvempi kopio siitä. Päätin vielä varmistaa asian ja googletin tämän "kalliin design mekkoni" merkin ja samalla myös liikkeen, missä olin asioinut. Siinä sitten tajusin tulleeni totaalisen huijatuksi, New Yorkin liike oli ollut täynnä näitä kiinaihmeitä, niihin oli lättästy vain omat tuote- ja hintalaput - hieno liike ja hyvä palvelu oli varmasti saanut useammankin turistin menemään lankaan.

Tämän jälkeen olin tosi vihainen, olin maksanut älyttömän summan kiinamekosta, joka oli kaiken lisäksi vielä virheellinen. Koska eBayn sama mekko maksoi sen 15€, tilasin siinä tuohtuneena sitten ihan huumorilla sen saman mekon sieltä. Onni onnettomuudessa, mekko tulikin älyttömän nopeasti perille ja se oli täydellinen! Se oli aivan identtinen tämän New Yorkin mekon kanssa, toki erona oli se, että mekossa ei ollut mitään virheitä. Ja tämä eBayn mekko on tässä postauksessa näkyvissä kuvissa ja se päällä juhlin häidemmekin jatkot. Mekko on helmasta edestä lyhyempi ja takaa pidempi (tämä näkyy ylempänä yhdessä postauksen kuvista) ja vaikka tälle kiinaihmeelle tulikin lopulta vähän liikaakin hintaa, olin lopulta enemmän kuin tyytyväinen jatkomekkooni. En usko, että tulen käyttämään tätä enää missään, mutta tahdon säilyttää mekon, haluaisin jotain kunnon kuvia tämä päällä kunnon maisemissa, vähän hääpotrettien tapaan, olisi ihana saada tämäkin ikuistettua muistoksi hääkuvien joukkoon. Postauksen kuvat ovat tämän oman kotimme nurkissa kuvattuja, mutta kaipa näistä nyt jotain osviittaa saa. Kuvissa on myös vähän kärsinyt hääkimppuni, jonka askartelin paniikissa häitä edeltävänä iltana hotellilla - nippelitietona; kestokimpussa on Taru Sormusten Herrasta -kirjan sivuja.

Näitä prinsessaleikkejä hääpukujen kanssa on tulossa myöhemminkin, pääsen kertomaan bloginkin puolella ensi kuussa ihan älyttömän siististä jutusta hääpukuihin liittyen! Tuleville morsiamille ja miksei muillekin häistä kiinnostuneille häähörhöille on kaikkea kivaa tiedossa ja kannattaa olla valppaana myös ihan lähipäivinä, minulla on teille pieni hääaiheinen arvonta luvassa.

6 kommenttia:

 1. Oho, aikamoinen tarina mekolla! Tuo sinun kimppusi on muuten aivan ihana <3 Ihana ajatus askarrella hääkimppuun kirjan sivuista kukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mä tykästyin tohon kestokimppu-ideaan, kun tuntui niin kauhealta laittaa hulluja summia morsiuskimppuun, joka kestää vain sen hetken. Ja olin muutenkin jo visioinut vuosia "kirjakimppua" ja halusin sitten (vähän viime tingassa) toteuttaa sen ja kimpusta tuli kyllä täysin meikäläisen näköinen. :) Suosittelen kyllä kestokimppua, siitä jäi kiva muisto ja se on työpöydällä mulla koristeena.

   Poista
 2. Aivan ihana mekko! :) Kiinnitin myös huomion sun kynsiin, täydelliset<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kynsistä menee kaikki kiitos Rafaéla Mäkimartille (Ig:ssä @rrnails), maailman paras tekijä ja joka kerta lähden huollosta niin onnellisena. On kyllä aivan mahtava työssään! :)

   Poista
 3. Kaunis mekko, ja hienoa, että lopussa kaikki kääntyi hyväksi. :) Mahtava idea tuo kirjansivukimppu! En olekaan aiemmin törmännyt tuollaiseen ideaan. Hyvää joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanaa joulua sinne myös! Mä olin ensin tekemässä kokonaan kirjansivuista tota kimppua, mutta mulla loppui aika kesken ja päädyin osaksi noihin tekokukkiin. Tosta tuli kuitenkin ihan kiva, kun sai väriä vähän sekaan, ääni täältä kyllä noille kestokimpuille! :)

   Poista

Latest Instagrams by @risingmess