VICTORIA'S SECRET APUNA ITSETUNTO-ONGELMIIN?

9.11.2017
Tämän postauksen otsikko tuntuu varmasti aivan älyttömän oudolta ja juuri siltä, että miten ihmeessä nämä kaksi asiaa kietoutuvat toisiinsa, mutta uskokaa tai älkää, näin on päässyt käymään. Tämän blogitekstin kirjoittaminen on ollut äärimmäisen vaikeaa, olen kirjoittanut tähän ties kuinka monta kertaa tämän koko tekstin uudestaan kolmen viikon aikana ja koko ajan olen vain lykännyt tämän julkaisemista. Minun piti julkaista tämä "kosmetiikkapostaus" jo kolme viikkoa sitten, mutta päädyin siirtämään tämän julkaisua, kun otin omalta osaltani kantaa Me too -kampanjaan ja julkaisin pitkän postauksen siihen liittyen.

Olin kirjoittanut tästä blogikirjoituksesta alkujaan ihan perus kosmetiikkapostauksen, mutta kirjoitettuani ja julkaistuani viime tingassa sittenkin tämän huomattavasti vakavamman Me too -postauksen, tuntui tältä kosmetiikkapostaukselta vain katoavan pohja - tällä ei ollut yhtäkkiä mitään virkaa, koko postaus tuntui tyhmältä ja yksinkertaiselta. Kosmetiikka-arvostelu tuntui niin merkityksettömältä asialta maailmassani ja tuntui jotenkin äärimmäisen tyhmältä laittaa seuraavana päivänä normaalisti joku tyhjänpäiväinen hömppäpostaus kosmetiikasta esille, ihan niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Omassa elämässäni seksuaalinen ahdistelu on ollut viime aikoina tapetilla, niinkin paljon, että asiaa on jouduttu viemään eteenpäin ja kaikesta tästä johtuen tämä kosmetiikkapostaus jäi lopulta muutamaksi viikoksi pelkäksi luonnokseksi Bloggerin arkistoihin.Nyt postaus näkee kuitenkin päivänvalon, mutta sellaisessa muodossa, että koen sen olevan vihdoinkin valmis sellaisena, miten haluan asioita tuoda blogissani esille. Vaikka käsittelen blogissani välillä äärimmäisen pinnallisia juttuja ja tulen tekemään tätä jatkossakin, niin en tahdo tästä huolimatta tinkiä sisällöstä ja tekstin laadusta. Moni on varmasti huomannutkin, että teen suhteellisen pitkiä postauksia ja tämä johtuu siitä, että tahdon julkaista laadukasta sisältöä, tuoda omia mielipiteitäni esille ja seistä julkaisemani sisällön takana, enkä joutua myöhemmin katumaan postauksia tai pahimmillaan poistelemaan niitä sen takia, että en olekaan tyytyväinen niiden sisältöön. Päivitän blogiani myös suhteellisen usein, 3-7 kertaa viikossa ja tällainen postaustahti haluamallani sisällöntuottamisella vaatii paljon työtä, mutta siitä huolimatta teen sitä puhtaasta ilosta ja halusta päästä jakamaan ajatuksiani, sekä ottamiani valokuvia.

Kaikki muu mitä bloggaaminen tuo mukanaan on pelkkää plussaa, pääsääntöisesti blogipostausten tulisi syntyä siitä halusta ja intohimosta kirjoittaa ja mahdollisesti vaikuttaa vaikka edes yhdenkin ihmisen elämään jollain tavalla inspiroiden niiden omien kirjoituksiensa ansiosta. Vaikka olenkin usein äärimmäisen pessimistinen, yritän edes vähän tsempata tätä omaa ajatusmaailmaani positiivisemmaksi blogin avulla ja sanoisin sen jo toimineen; olen saanut ihania kommentteja ja mm. muutama lukija on lähestynyt sähköpostitse elämäntapamuutokseni takia. Olen saanut viestejä siitä, kuinka olen onnistunut inspiroimaan ihmisiä ja positiivinen asenteeni on tarttunut ja tämä jos joku tekee hyvän mielen. Bloggailua tämän blogin kanssa on takana reilu kuukausi ja koen saavuttaaneeni tällä blogillani enemmän, mitä ikinä aiemmin blogia pitäessäni (bloggasin aiemmin säännöllisen epäsäännöllisesti vuosina 2008-2014).

Sitten siihen itse kosmetiikka-aiheeseen, ylläolevista kuvista ja otsikostakin näkee, että tässä postauksessa oli aiheena pari uutta Victoria's Secret hankintaa ja sen lisäksi, että teen nyt sen ihan perus kosmetiikka-arvostelu postauksen, pureudun samalla vähän syvemmin tähän koko Victoria's Secret konseptiin ja siihen, mikä sen merkitys itselleni ja itsetunnolleni on ollut. Olen varmaan äärimmäisen outo bloggaaja, kun onnistun näinkin yksinkertaisesta aiheesta tekemään taas kerran kilometripostauksen ja löytämään niitä syvällisiä merkityksiä - ehkä tällä maapallolla on joku toinenkin, joka pystyy tähän samastumaan, tai ehkäpä itsekin ajattelee tämän postauksen jälkeen erilailla/aavistuksen syvällisemmin jonkun oman kosmetiikkaputelin tai mieleisen vaatebrändin merkitystä siinä omassa elämässä.Ostin muutama viikko takaperin laivalla ollessani Victoria's Secretin pienestä myymälästä Prime & Set Makeup Sprayn, sekä Perfecting Creamin. Ensimmäinen kosketukseni tällaiseen meikin kiinnityssuihkeeseen tapahtui häämeikkini kanssa meikkaajani ansiosta, en ollut aikaisemmin kokenut tarpeelliseksi ostaa kiinnityssuihketta, sillä olinhan pärjännyt hyvin tähänkin asti - eli taas tällainen vähän vanha ja kulahtanut ajattelutapa, "turhaan sitä mitään uutta kokeilee, kun kaikki on nyt jo hyvin". Koemeikkini jälkeen aloin jo pohtimaan, että olisikohan tällä tuotteella sittenkin jotain virkaa elämässäni ja hääpäivämme jälkeen päätin, että pakko tällainen on nyt oikeasti ottaa kokeiluun. Olin tutkinut muutamaa eri vaihtoehtoa ja muistan vielä harmitelleeni laivalle lähtiessämme, että harmi kun en setting spraytä kerennyt ostamaan, mutta Victoria's Secretin -myymälä toimikin sitten pelastavana enkelinä.

Meikkipohjani primerina käytän ihan muita tuotteita, enkä tätä Prime & Set Makeup Spraytä ole siihen testannutkaan (vaikka tuote myös siihen sopisi), mutta kiinnityssuihkeena tämä mielestäni ajaa asiansa. Sanotaan näin, että jos en kyseisistä kiinnityssuihkeista olisi koskaan saanut tietää, olisin pärjännyt ilman niitä, mutta nyt jos ajatuksissani olen unohtanut kiinityssuihkeen laittaa, niin tämä on ahdistanut koko päivän, koen sillä olevan oikeasti vaikutusta meikin pysyvyyteen. Ja tottakai, kun meikit pysyvät naamassa hyvin aamusta iltaan, on olokin fressimpi, eikä illalla tarvitse käydä sitä "omg, oonko mä ollut tän näköisenä oikeasti liikenteessä" -ruljanssia peilin edessä.

Itse Victoria's Secret on jostain syystä edustanut itselleni aina ns. jotain tavoittelemisen arvoista ja ehkä tämä ajatus on tullutkin Victoria's Secretin muotinäytöksistä ja ketjun käyttämistä malleista ja heidän olemuksestaan. Pidän älyttömästi Victoria's Secretin muotinäytöksistä, niissä on esiintymässä aina joku tunnettu artisti, fiilis on rento ja mallit kävelevät iloisina lavalla ja välillä vähän joraavat esiintyvän artistin kanssa. Koko muotinäytös on pelkkää iloista showta ja fiilis on aivan erilainen, mitä monella muulla catwalkilla, missä malleilla on perus resting bitch face -meininki (vaikka seuraankin myös innolla tällaisiakin muotinäytöksiä).

Olen kamppaillut vuosia aikuisikäni aikana erittäin pahojen itsetunto-ongelmien kanssa ja suurimmaksi osaksi ne kumpusivatkin siitä, että olin kerryttänyt painoa kymmeniä kiloja siitä, mitä olin nuorempana ollut. Linkkaan tähän taas kerran elämäntapamuutos -postauksen, jos joku haluaa lukea tästä vielä lisää. Aivot eivät seuranneet yhtä nopeasti mukana, mitä kroppani kasvoi ja kiloja kertyi, ja oli äärimmäisen masentavaa huomata painavansa yli 30 kiloa enemmän, mitä aiemmin, kun se oma ajatusmaailma oli jumahtanut siihen, että "mähän olin aina se urheilullinen tyttö ja peilistä katsoo nyt jotain aivan muuta".

Olen ehkäpä jopa vähän salaa katsonut tällöin aiemmin näitä Victoria's Secret -muotinäytöksiä ja mietin aina, että vitsi kun pystyisin itsekin olemaan yhtä itsevarma ja saamaan itseäni niskasta kiinni, ja tekemään jotain vartalolleni. Ajattelin aina, että jos saisin jotain kroppani suhteen aikaiseksi, ostaisin jotain kivempia alusvaatteita, kuin vain jotain älyttömän karseita "mummokalsareita", jotka peittävät mahdollisimman paljon ja tarvittaessa vetävät jotain edes vähän kasaan. Mikään ei tietenkään estänyt minua jo aiemmin ostamasta jotain muuta, kuin niitä "mummokalsareita", mutta jostain syystä en kokenut sitä tarpeelliseksi, kun tiesin, etteivät ne alusvaatteet kuitenkaan muuttaisi sitä omaa mielikuvaa siitä omasta isommasta vartalostani.
Kaikista paino- ja itsetunto-ongelmistani johtuen kiintymykseni Victoria's Secretiä kohtaan pysyi "salaisuutena", olen ollut juurikin se ihminen, joka purkaa omaa pahaa oloaan omasta vartalostaan siihen, että olen arvostellut itseäni laihempia ihmisiä sillä, että "hankkisivat noikin luuviulut jotain lihaa luiden ympärille" ja varmasti sanonut montakin pahaa sanaa esim. juurikin Victoria's Secretin muotinäytöksistä, vaikka fakta on se, että olen ollut vain kateellinen. Olen ollut niin äärimmäisen kateellinen varmasti jokaiselle itseäni laihemmalle ihmiselle ja ollut niin vihainen itselleni siitä, että olin päästänyt itseni niin surkeaan kuntoon. Ja kun kyseessä on ollut normaalipainoisesti lihoaminen merkittävän ylipainoiseksi, ei kyseessä ole enää mikään vähäteltävä parin kilon painonnousu, vaan oikeasti monen kymmenen kilon lihoaminen, mikä on ollut jo oma terveysriskinsä.

Tutustuin konkreettisesti kunnolla Victoria's Secretin tuotteisiin, niin alusvaatteisiin, vaatteisiin, kuin kosmetiikkaankin vasta reilu vuosi sitten, silloin kun olin ensimmäisen kerran saanut itseäni kunnolla niskasta kiinni ja elämäntapamuutokseni olivat alkaneet näkyä jo lähemmäs kolmenkymmenen kilon painonpudotuksella. En halua antaa nyt mitään sellaista kuvaa, että Victoria's Secretin tuotteet sopivat vasta siinä vaiheessa sinulle, jos olet tietyssä painossa ja näytät tietyltä ja eieiei, ei missään nimessä! Omalla kohdallani en vain oikeasti kokenut mitään tarvetta ostaa niitä aiemmin, koska en kokenut hirveästi muutakaan iloa minkään kohdalla, elämäni pyöri tasan tarkkaan sen ympärillä, että löysin jonkun ison rötkyn peittämään muhkurani ja se vaate mikä itketti vähiten, oli sitten sen päivän asu.

Nyt yli 35 kiloa tiputtaneena olen luonnollisesti päässyt eroon niistä pahimmista itsetunto-ongelmista painooni liittyen, vaikka nyt pikemminkin tuntuu siltä, että aivot ovat vihdoin hyväksyneet sen, että olen se "iso tyttö" ja tuntuu oudolta katsoa peilistä, kun en jotenkin edelleenkään usko peilikuvaani. Näitä asioita ei ehkä tule ajatelleeksi, ennen kuin ne käy itse läpi, fyysiset muutokset tekevät niin älyttömästi hallaa siihen omaan minäkuvaan ja tuntuu että vaikka olen käynyt älyttömän suuren muutoksen fyysisesti, niin sen lihoamisen, kuin myös laihduttamisen kanssa, on henkinen matka asiaan liittyen vasta aluillaan.

Tästä "pienestä" painoasiasta on hyvä taas palata hetkeksi tähän itse kosmetiikkaan, toinen ostamani tuote oli Perfecting Cream, joka näyttää ylläolevissa kuvissa lähes meikkivoiteelta, mutta toimii pienenä ihon virheiden korjaajana ja tasoittajana, ja se on tarkoitettu ihan rasvan tavoin koko vartalolle käytettäväksi. Ostin tämän innoissani alkuun siitä syystä, että kova stressi oli aiheuttanut minulle punaisia kroonisia stressi-ihottumaläiskiä rintakehään (jotka nyt ovat hävinneet vihdoinkin kolmen kuukauden olemassaolonsa jälkeen, onneksi) ja rasva korjasi kivasti näitä näkyvällä alueella olevia läiskiä. Olen testannut tätä paristi myös naamaan ja rasva on toiminut käytännössä samoin, mitä esim. bb-voide, mutta pidän kuitenkin tämän tuotteen nyt muualla, kuin kasvoilla käytettävänä rasvana ja vaikka stressi-ihottuma onkin nyt poissaan, on tämä edelleenkin kiva lisä esim. juuri rintakehälle tasoittamaan ja antamaan vähän "terveempää" väriä (ja pientä kiiltoa) näin talven keskellä.Kolmen viikon käytön jälkeen nämä kaksi pientä kosmetiikkatuotetta ovat olleet hintansa väärti ja olen tyytyväinen niiden olemassaoloon omassa kosmetiikkakokoelmassani. Olen myös tyytyväinen siitä, että näinkin pieni asia, kuin joku ketjuliike ja sen luoma fiilis ja imago ovat saaneet minut niin hyvälle tuulelle ja oikeasti sillä on ollut osuutta aavituksen verran itsetunto-ongelmieni nostamisessa parempaan suuntaan. Monelle ikäiselleni ja minua vanhemmalle ystävälleni Victoria's Secret edustaa "teinien massatuotteita" ja kyllä monelle tuleekin varmasti Victoria's Secretistä ensimmäisenä mieleen nuoret läträämässä tuoksuvien vartalosuihkeidensa kanssa.

Koska en ole tähänkään saakka jaksanut kovin paljoa välittää esim. pukeutumiseni suhteen muiden negatiivisista mielipiteistä, en välitä tässä Victoria's Secret asiassakaan niistä ja pystyn hyvin myöntämään, että olin vuosi sitten aivan onnessani New Yorkissa Victoria's Secretin myymälässä. Liekö sitten pelkkiä myyntikikkoja, vai oikeita mielipiteitä, mutta älyttömän moni myyjä tuli kehumaan vaatteitani ja huudahteli "OMG, I love your style" -lauseitaan ja oli oikeasti sellainen fiilis, että olen oman elämäni Victoria's Secret malli. Äitini, kenen kanssa olin reissussa, oli sitä mieltä, että kyseessä oli ihan oikeasti se oma vaatetukseni ja oma silloinen uusi itsevarmuuteni, että vaikka toki muita asiakkaita palveltiin ja autettiin, olin jostain syystä kaikkien myyjien silmätikku kaikessa positiivisuudessaan! Ja tästä tuli oikeasti vain niin hyvä mieli, kuulostan varmasti aivan ääliöltä, kun koen sen älyttömän positiivisena ja upeana "saavutuksena", että Victoria's Secretin myyjä haluaa palavasti tietää, että mistä olen ostanut vaatteeni, kun näytän hänen mielestään älyttömän tyylikkäältä, mutta koin oikeasti valehtematta olevani juurikin se Behati Prinsloo tai Gigi Hadid siellä catwalkilla siipiensä kanssa.

Eli näin syvällisesti koen tämän koko Victoria's Secret konseptin vaikuttaneen elämääni ja jostain syystä tästä ns. tavoittelemisen arvoisesta on vihdoinkin tullut sitä totisinta totta, vaikka edelleenkin kärsin ajoittain itsetunto-ongelmista vartaloni suhteen. Nykyään se on kuitenkin erilaista, mitä aiemmin, nykyään fiilis ei ole mikään totaalisen toivoton ja masentunut, vaan olen vihdoinkin päässyt siihen pisteeseen, että olen edes jollain tapaa tyytyväinen vartalooni. Ja vaikka kukaan ei sitä näekkään, tanssin välillä "salaa" niillä nykyisillä kivemmilla alusvaatteillani Taylor Swiftin tahtiin ja fiilistelen ihan samaan malliin, mitä ne Victoria's Secret mallit siellä lavalla muotinäytöksessä. Kuten aiemmin totesin, olen oman elämäni Victoria's Secret malli ja se edustaa minulle sitä, että olen itsevarmempi, uskallan pukeutua nykyään juuri niin miten tahdon ja en kävele enää pää painalluksissa, vaan oikeasti itsevarmana, siinä oman elämäni catwalkilla.

4 kommenttia:

 1. Hyvä teksti! Kyllähän tuollainen nostaa itsetuntoa eikä siinä ole mitään pahaa.

  Itse en ole sarjan kosmetiikkaa kokeillut, mutta ehkä tosiaan pitäisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli mulle ensimmäinen kerta, kun kokeilin jotain Victoria's Secretin tuotetta, joka oli ostettu muista syistä, kuin vain tuoksun takia. Mulla on hajuvesia ja niiden hajuvesien fragnance mistejä, sekä rasvoja ja suihkusaippuoita jne, mutta nyt oli ensimmäinen kosketus tämmösiin muista syistä valittuihin tuotteisiin. :D

   Mut mä oon ollut tyytyväinen näihin ja vaikka mun pitäisi ehkä puhua joidenkin muiden tuotteiden puolesta, kun oon just koulunkin puolesta saanut koulutuksia esim. ammattisarjan meikki- ja kosmetiikkatuotteisiin ja ollaan käyty niiden hyödyt läpi jne, niin tuun kyllä jatkossakin suosimaan myös tätä VS:ää. Pistä ihmeessä testiin, jos löytyy joku mieleinen tuote! :)

   Poista
 2. Eikun ihan sitä vaan ajattelin kertoa, että jo silloin kun näin sun "vaimotukka" kuvan hääryhmässä, nii ajattelin, että oot aivan käsittämättömän kaunis!!! Sun kasvoissa on jotain uniikkia. Ja kivoja kuvia muutenkin :) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, kiitos ihanasta kommentista! ❤ Se Facebookin hääryhmä on ollut kyllä suuri apu, niin häiden valmistelussa, kuin myös ihan juttelun puolesta. Siellä on ollut (suurimmaksi osaksi) älyttömän hyvä ryhmähenki ja tuntuu, että kaikki on kyllä tsempannut toisiaan puolin ja toisin - vaikkei aina olisi ollut edes hääjuttuja kyseessä. :D

   Poista

Latest Instagrams by @risingmess