MOTIVAATIO MAANANTAI - VIIKKO 5

20.11.2017
Viime viikko oli menestys tavoitteideni suhteen, tuntuu, että koin valaistumisia hyvin monen eri asian suhteen ja opin ottamaan myös vähän rennommin. Voi olla, että monelle tällainen asioiden listaaminen ja haasteiden/tavoitteiden asettaminen itselle ei tekisi mitään muuta, kuin lisäisi stressiä, mutta jostain syystä tämä toimii omalla kohdallani paremmin kuin hyvin. Siitä on nyt kuukausi, kun aloitin Motivaatio maanantait täällä blogin puolella ja vaikka ensimmäinen viikko olikin pieni takapakki, on sen jälkeen tästä ollut pelkkää hyötyä.

Olen aina ollut ihminen, joka tarvitsee aina jostain sen pienen lisäboostin, jos yritän vain ”olla” ja miettiä, että ehkäpä joskus saan tehtyä tehtäviä asioita, niin voin kertoa, että en tule tekemään niitä ikinä. Tarvitsen sen motivaation aina jostain, joko toiselta ihmiseltä, tai sitten siitä, että kirjotan itselleni asioita ylös ja yritän sitä kautta lähteä tekemään asioita. Välillä tuntuu, että oman pään sisällä vallitsee sellainen kaaos, että on vain pakko saada asioita ylös ns. ”pois sieltä päästä” ja yleensä sen to-do-listan kirjoittaminen auttaa tässä. Tästä syystä tämä Motivaatio maanantai on ollut ihan paras juttu!

Sitten taas siihen itse postauksen asiaan, eli viime viikon tavoitteiden läpikäymiseen ja tuttuun tapaan postauksen lopulla on tämän viikon uudet tavoitteet. Jos viime viikon Motivaatio maanantai -postaus jäi välistä, käy virkistämässä muistia, postaukseen pääset tästä!

Kuvituskuvana paluu viime kuun "rumilustakkiin" - tällaiseen kuvan luomaan "harmoniseen tunnelmaan" yritän pyrkiä nyt jatkossakin ihan oikeassa elämässä!

Motivaatio maanantai - viikko 4 / lopputulos:


”Siivoan meidän asunnon lattiasta kattoon!”Tein näin, kirjaimellisesti!

Nyt on astetta rankempi viikko takana, olen siivonnut ihan hulluna meidän asuntoa ja oikeasti kirjaimellisesti lattiasta kattoon; putsailin mm. höyrypesurilla kaikki mahdolliset pinnat ja vaikka olinkin jo aiemmin järjestänyt kaapit kuntoon, järkkäsin uudestaan mm. vaatekaappiani, sekä paria lipastoa. Meillä on tehty nyt niin perusteellinen siivous, etten voisi olla oikeasti tyytyväisempi.

Asunnon siisteys vaikuttaa myös suoraan mielialaan, pystyin ensimmäistä kertaa oikeasti moneen kuukauteen rentoutumaan ja vaikka alun perin olin ajatellut pyhittää viikonlopun blogihommille, päätin olla koskematta tietokoneeseen ja puhelimellakin olin tosi vähän (ja siitä kertookin edelleen miljoona vastaamatonta viestiä, mutta nyt piti laittaa oma hyvinvointi valitettavasti kavereiden juttujen edelle). Olin niin fiilareissa, kun sain hoidettua viimeiset siivousjutut, kävin suihkussa, vaihdoin puhtaan yöpuvun päälle ja istuin sohvalle. Mietin tietenkin alkuun, että missäs se puhelimeni olikaan, mutta päätinkin hetken mielijohteesta tehdä pitkästä aikaa jotain muuta ja menin penkomaan lankalaatikkoani. Otin lopulta parin vuoden tauon jälkeen puikot käteen ja aloin kutomaan villasukkia.

Ajattelin ensin, että otan tästä villasukkien kutomisesta pienen projektin, jonka yritän saada valmiiksi ennen joulua. Pääsin kuitenkin johonkin omaan "zen-tilaani" niiden sukkapuikkojen kanssa villalankaa kutoessani, joten tämä lauantai-iltana aloitettu projekti päättyikin jo sunnuntaina sillä lopputuloksella, että olin uuden villasukkaparin onnellinen omistaja. Toteutin varmaan juurikin sitä, mitä kutsutaan ”hyggeilyksi”, olin vain, istuin sohvalla lämpimässä peiton sisällä ja kudoin sitä villasukkaa ilman sen suurempia murheita.

 Motivaatio maanantai - viikko 5 / tavoitteet:


- Tämän viikon tavoite on saada hoidettua muutama keskeneräinen asia päätökseen.

Voisinko olla yhtään salaperäisempi… Olen nyt pidemmän aikaa pohtinut (= itkenyt, tuskaillut ja vaikeroinut) parin ison asian kanssa elämässäni ja nyt olisi aika saada näitä asioita päätökseen, sillä mm. oman burnout -historiani takia on joskus vain pakko asettaa itsensä ja oma terveys (niin henkinen, kuin fyysinenkin) etusijalle. Kyseessä ei ole mitään parisuhteeseeni liittyvää, eli sillä rintamalla kaikki on hyvin, mutta en lähde vielä avaamaan tätä asiaa sen enempää, ennen kuin olen saanut hoidettua asioita muiden ihmisten/tahojen kanssa päätökseen. Tulen kirjoittamaan tästä blogiin tällä viikolla, koska uskon, että kohtalotovereita löytyy varmasti.

- Kun olen hoitanut edellisen kohdan alta pois, menen ihan oikeasti sinne lenkille!

Vaikka olenkin pystynyt pitämään kiinni aikaisempien viikkojen Fitness -sovelluksen avulla toteutetusta treenailusta, olen lykännyt koko ajan jotain isompaa urheilusuoritusta ja nyt ihan oikeasti teen sen! Kun saan asioita järjestykseen tällä viikolla, tiedän sen olevan niin suuri helpotus, että menen oikeasti purkamaan kaikki mahdolliset tuntemukset, mitä sisälläni vain ikinä sattuu olemaan, siihen, että piru vie juoksen ja lujaa juoksenkin! Vaikka hyytyisin kilometrin jälkeen, niin sitten hyydyn, tärkeintä on se, että laitan ne juoksuvaatteet päälle ja saan tehtyä sen ensimmäisen askeleen ja lähdettyä sinne ulos urheilemaan. Ehkäpä joku kaunis päivä nään vielä ne Paloheinän uudet liikuntaportaat, joista oli puhetta jo ensimmäisellä Motivaatio maanantai -viikolla

--

Edellisen viikon tavoin tässä ei ole montaa tavoitetta, mutta asettamani tavoitteet ovat sen verran isoja, etten koe tarvetta kehitellä väkisin lisätavoitteita, koska näissäkin on jo omat haasteensa. Tuntuu, että viime viikko siivousjuttujeni kanssa oli niin suuri henkinen helpotus, että näen oikeasti asioita nyt eri tavalla ja eri valossa. Tuntuu, kuin olisin osaksi siivonnut omia murheitani pois ja nyt osaan ajatella paljon järkevämmin – mikä on erittäin hyvä asia, koska jokaiselle pitäisi olla ykkösasia aina se oma hyvinvointi (mikä yleensä lähtee sieltä ihan omasta päästä ja ajatusmaailmasta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Latest Instagrams by @risingmess