MOTIVAATIO MAANANTAI - VIIKKO 4

14.11.2017
Okei, nyt on jo tiistai, vaikka postaussarja kulkeekin nimellä "Motivaatio maanantai". Tästä voisi ottaa jo heti alkuun sen tavoitteen, että nimen mukaisesti julkaisen sitten ensi viikolla tämän postauksen maanantaina. Joskus vaan tuntuu, että kaikki menee juuri päinvastoin, mitä on suunnitellut ja eilinen maanantaipäiväni muuttui aivan totaalisesti aikataulujen suhteen lyhyellä varoitusajalla ja tämä vaikutti sitten bloggailuun vähän negatiivisesti. Olen sanonut blogissakin varmasti aiemmin tästä, mutta välillä ne tunnit tuntuvat loppuvan totaalisesti kesken vuorokaudesta ja olin niin turhautunut, kun blogipostaus oli viittä vaille valmiina, mutta aika ei riittänyt sen viimeistelyyn ja tarkistamiseen.

Postauksien tekemisessä kestää tietenkin muutenkin se oma aikansa, mutta jotenkin jään aina tarkastamaan miljoona kertaa kirjoittamaani tekstiä, sekä jään viilaamaan niin pieniä asioita, että moni varmasti jo sekoaisi, jos katsoisi tätä blogipostauksen luomisprosessiani livenä vierestä. Mutta parempi myöhään, kuin ei milloinkaan; alussa taas tuttuun tapaan viime viikon tavoitteiden läpikäyminen ja lopputulos, sekä lopussa tämän viikon tavoitteet! Ja jos viime viikon tavoitteet jäi välistä, voi mieltä virkistää lukeisemalla viikon takaisen Motivaatio maanantai -postauksen.

Tästä asusta vielä lisää myöhemmin oman postauksen merkeissä!

Motivaatio maanantai - viikko 3 / lopputulos:


"Jatkan Fitness -sovelluksen kanssa, treeni on sen verran lyhyt, että voin hyvin tehdä sen päivittäin" Tästä on muodostunut jo ihan päivittäinen rutiini!

Kirjoitin viime postauksessa, että minulta poistetaan viisaudenhammas viikonloppuna ja tästä syystä teen tämän vain ma-pe aikavälillä ja pidän viikonlopun taukoa. Näköjään kaikki ei mene aina ihan suunnitellusti, minulla on skolioosi selässä ja pieniä ongelmia alaselän alueella ja välillä selkä kipeytyy todella pahasti. Selän jumiutuminen iski sitten keskellä viikkoa ja jouduin tästä syystä siirtämään perjantain viisaudenhampaanpoiston lähitulevaisuuteen ja torstai, sekä perjantai menikin sitten selkäkipujen kanssa, enkä kyennyt tekemään mitään suurempia liikunnallisia ponnisteluja.

Lauantaina levon ja lääkkeiden ansiosta tilanne oli kuitenkin parempi ja uskalsin taas varovasti kokeilla illemmalla liikkumista ja sunnuntaina urheilut sujui jo niin hyvin, että harjoittelimme siskoni kanssa lopulta käsilläseisontaa ja jätimme jopa elokuvan katselun puolitiehen illan "telinevoimistelutuokion" takia. Vaikka päivät eivät nyt täsmänneet alkuperäistä suunnitelmaa, onnistuin kuitenkin tekemään suunnittelemani määrän mukaan treenejä!

"Kokeilen jotain täysin uutta ruokaa tällä viikolla!" Kokeilin ja hyvää oli!

Elämäntapamuutoksestani löytyy lisää tästä postauksesta, mutta syön tosiaan vähähiilihydraattisesti ja lupasin kokeilla jotain uutta, mutta sellaista, mikä sopii tähän ruokavalioon. Leipä ei kuulu normaalisti ruokavaliooni, mutta tein poikkeuksellisesti "hamppariaterian", jossa oli käytetty Vaasan Minihiilari ruisleipää. Teen tästä vielä oman postauksen! 

"Aion olla entistä rohkeampi tällä viikolla ja ottaa kantaa asioihin "julkisesti"!" En tiedä mikä tässä pelotti, mutta hyvin meni!

Kerroin viikko sitten, että vaikka luenkin blogeja paljon, olen äärimmäisen huono kommentoimaan. Otin itseäni niskasta kiinni ja jätin nyt huomattavasti enemmän kommentteja, mitä ikinä aikaisemmin blogeja lukiessani. Kommentoin silloin, kun siltä tuntui, en väkisin jättänyt kommentteja jostain "pakosta", vaan kommentoin, kun eteen tuli mielenkiintoinen postaus, johon halusin ottaa kantaa. Jatkan tätä todellakin jatkossa ja tästä inspiroituneena sain myös postausideankin ja julkaisen tämän ihan lähiaikoina!

Suoritin siis 3/3 tavoitteistani, tässä on tapahtunut pieni muutos motivaation suhteen sitten niistä ensimmäisen viikon epäonnistumisista...

Motivaatio maanantai - viikko 4 / tavoitteet:

- Siivoan meidän asunnon lattiasta kattoon!

Tämä on ainoa tavoite tälle viikolle ja tämä kattaa myös aika hyvin urheilupuolen (terveisin kolme tuntia juuri kylpyhuoneessa höyrypesurin kanssa kyykkinyt bloggaaja). Olen aina ollut vähän sellainen, että jos kämppä on sotkuinen, niin tuntuu ettei mikään oikein suju ja kotona kiukuttaa koko ajan. Ja ihmekkös, kun olen ollut ikuisuuden kiukkuinen, kun meillä on edelleenkin esim. yhdessä nurkassa jotain epäämäräistä häätavaraa, mikä vain odottaa kirpputorille pääsyä. Tämän lisäksi haluan tehdä nyt ajoissa "joulusiivouksen" ja oikeasti käydä mm. sillä höyrypesurilla kaikki pinnat kunnolla läpi. Asunnossa olisi myös muutama projekti parin huonekalun ja niiden siirtelyn kanssa, mutta ne ovat vielä toissijaisia juttuja, kunhan saisin nyt hoidettua tämän suursiivouksen alta pois.

Kävimme mieheni kanssa jo meidän häiden jälkeisellä viikolla elokuussa kaikki meidän kaapit läpi ja heitimme roskiin, sekä veimme kierrätykseen varmaan puolet meidän omaisuudesta (menemme vasta myöhemmin häämatkalle ja kulutimme sitten sen häiden jälkeisen "rentoutumisviikon" siivoamalla). Vaikka kaapit on nyt järjestyksessä, niin nyt haluan vain kaiken muun siistiksi, eli luvassa on höyrypesurilla sekoilun lisäksi mm. verhojen, sohvatyynyjen, päiväpeiton ym. peseminen.

Kun saan tämän hoidettua, tiedän, että olo on samantien paljon seesteisempi ja yleensä siistissä asunnossa jotenkin ajatuskin tuntuu kulkevan paremmin ja asioita saa helpommin aikaiseksi, kun siinä to-do-listalla ei ole koko aikaa jotain siivoushommaa odottamassa. Tämän haasteen kanssa mennään ja toivottavasti kirjoitan ensi viikon postausta erittäin puhtaasta kodista oikein hyvin ja rauhallisin mielin!

Tämän lisäksi jatkan myös Fitness -sovelluksen kanssa treenailua, sekä tätä blogikommentointia, mutta tiputan nyt nämä pois tulevista Motivaatio maanantain postauksista, sillä niistä on tullut jo osa sitä arkea, enkä koe, että niistä tarvitsee kirjoittaa  jatkossa uudelleen ja uudelleen, jos tulos on viikosta toiseen sama. Tästä postaussarjasta on ollut kyllä älyttömästi hyötyä, asioita saa yllättävän hyvin aikaiseksi, kun niitä kirjoittaa ylös ja varsinkin, kun ne kirjoittaa ylös muillekin luettavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Latest Instagrams by @risingmess