MOTIVAATIO MAANANTAI - VIIKKO 3

6.11.2017
Nyt ollaan aivan eri meiningillä liikkellä tämän postauksen kanssa, mitä viikko sitten (käy tsekkaamassa viime viikon Motivaatio maanantai -postaus, jos se jäi välistä). Syön tässä tyytyväisenä samalla Lohilon Cookie Dough -proteiinijäätelöä (yllätys...) ja pohdin edelleenkin, että miksi edes yritin olla ensimmäisen viikon ilman Lohiloa, kun miehenikin joutuu jo pohtimaan, että kumpaakohan rakastan enemmän, häntä vai Cookie Doughia (ja ehkä sietääkin pohtia, aika tiukka kamppailu!).

Vaikka takana on aivan älyttömän rankka viikko (tästä avauduinkin vähän eilisessä postauksessa), olen kuitenkin tyytyväinen itseeni, että sain oikeasti vihdoinkin itseäni niskasta kiinni ja toteutin kunnolla näitä tavoitteitani. Viime viikon tapaan, listaan ensin kuluneen viikon lopputulokset tavoitteistani ja postauksen loppupuolelta löydät uudet tavoitteet tälle viikolle.


Motivaatio maanantai - viikko 2 / lopputulos:

"Herään ma-pe joka päivä viimeistään kello 08:00. Viikonloppuna voin nukkua 10:00 saakka" - Melkein, parina päivänä onnistuin täydellisesti, mutta muutamana päivänä nukuin vahingossa vähän pommiin...

"Juon vettä enemmän!" - Check!

Nämä kaksi ylläolevaa tavoitetta jätän nyt pois kokonaan tulevilta viikoilta postauksista, sillä koen onnistuneeni niissä sen verran hyvin, että on turha enää roikottaa niitä tässä viikosta toiseen mukana, sillä ne ovat nyt hiljalleen iskostuneet tuonne takaraivoon. Unirytmini kanssa olen tehnyt parissa viikossa niin suuren muutoksen, että vaikka en ihan joka päivä ole tavoitteeseeni pystynyt, lähellä olen ollut ja koko ajan rytmi tuntuu muuttuvan paremmaksi. Mutta nämä kaksi jää tosiaan nyt pois, mutta niiden noudattaminen jatkuu, vaikka en niistä tänne raportoikaan jatkuvasti.

"Teen kolme kertaa Fitness -sovelluksen treenin tällä viikolla" - Ja niin teinkin, hyvä minä!

Hävettää, etten saanut suoritettua tätä jo silloin ensimmäisellä viikolla, tämä oli helpoin juttu ikinä ja treenaaminen oli oikeasti kivaa. Ja nämä "treenit" on aivan naurettavan lyhyitä, tuskinpa niillä on nyt mitään ihan kovin suurta vaikutusta, mutta tässä oli tarkoituskin löytää hiljalleen sitä liikkumisen iloa ja alkaa nostamaan jossain vaiheessa tavoitteita suurempaa kohti sen treenaamisen kanssa. Tein äskenkin ennen tämän postauksen aloittamista kyseisen treenin, siihen meni 10 minuuttia elämästäni, enkä voisi olla tyytyväisempi. Ehkäpä se liikuntakärpänen oikeasti puree nyt kunnolla ja innostun liikkumaan vielä enemmän. 

"Yritän jatkossa aikatauluttaa elämääni vähän paremmin" - Onnistuin tässäkin ja sain tästä vielä uusia ideoitakin!

Tästä oli oikeasti apua, aloin tosissani pohtimaan ihan Bullet Journalin tekemistä ensi vuodelle. Törmäsin Bullet Journaliin ensimmäisen kerran Colour me! -blogissa tämän postauksen myötä. Bullet Journalista tuntuu tulleen ihan älyttömän suosittu juttu viime aikoina, ei siitä kauaa taida olla, kun Niko Saarinenkin puhui tästä Snapchatissaan ja näytti tekemäänsä Bullet Journalia ja tällöin mietin taas, että "ei vitsi mäkin haluan tehdä tommosen". Ensi vuodelle tässä voisi olla kyllä hyvä idea, elän oikeasti täysin kalenterini mukaan ja ehkäpä se arjen aikataulutus toimisi vielä paremmin näin. Mutta tavoitteeni kanssa onnistuin, vaikka pieniä takapakkeja meinasi tulla pommiin nukkumisen takia, mutta niistä selvittiin!

"Yritän myös oikeasti välillä vain olla" - Aamen tälle, onnistuin ja onneksi laitoin tämän tavoitteeksi!

Tavoitteeni tässä oli se, että jos pystyisin olla edes yhden illan oikeasti tekemättä mitään muuta, kuin maata vain sohvalla ja katsoa vaikka Netflixiä! Ja näin tein, katsoin yhtenä iltana Stranger Thingsin kakkoskauden loppuun ja tämän jälkeen jatkoin vielä parin jakson verran Beyond Stranger Thingsiä ja kerkesin jatkaa vielä kesken jäänyttä Pretty Little Liarsin viimeistä tuotantokauttakin. Netflixin, sohvan valtaamisen ja Lohilon syönnin kannalta tämä oli menestys ja olen kyllä niin iloinen, että sain mahdutettua tämän yhden "älä tee mitään" -illan muuten niin rankkaan viikkooni.

Yhteenvetona:

Sanoisin, että onnistuminen tavoitteissa oli 4,5/5, unirytmi tuottaa vielä vähän niitä ongelmia, mutta kuten sanoin, tämän kanssa mennään koko ajan parempaan suuntaan! Tämä viikko oli menestys, sain uusia ideoita tulevaisuuteen mm. Bullet Journalin suhteen ja tunnen saaneeni nyt tämän veden juomisen ja unirytmijutun siihen pisteeseen, että niitä noudatan tosiaan jatkossakin, vaikka en niistä tänne raportoisikaan. Kulunut viikko oli suuri muutos sitä edeltäneestä viikosta ja hyvä niin, sillä ei tästä voinut olla suunta kuin ylöspäin.


Motivaatio maanantai - viikko 3 / tavoitteet:

- Jatkan Fitness -sovelluksen kanssa, treeni on sen verran lyhyt, että voin hyvin tehdä sen päivittäin.

Uskon pystyväni tähän helposti, nyt kun pari kertaa oikeasti on jaksanut ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä sen kymmenen minuutin treenin, niin eipä se mikään kovin suuri ponnistus yhteen vuorokauteen ole. Pystyn tekemään tämän nyt tällä ma-pe aikavälillä päivittäin, viikonlopun joudun pitämään taukoa, kun edessä on viisaudenhampaan poisto ja siitä syystä on pakko olla viikonlopun yli tekemättä mitään suurempia liikunnallisia ponnistuksia. Yritän myös kiinnittää huomiota kaikkeen muuhunkin hyötyliikuntaan, niin koiran kanssa ulkoiluun (aina voi tehdä vähän pidemmän lenkin), kuin myös siihen, että käyttäisin aina rappusia hissin/rullaportaiden sijasta jne.

Tälle viikolle en uskalla ottaa vielä suurempaa liikunnallista tavoitetta, mutta ehkäpä ensi viikko tuo uudet tuulet tullessaan, jos suoriudun nyt tästä kunnialla. Yritän henkisesti tsempata itseäni siihen, että mitä enemmän liikun tulevaisuudessa, sitä enemmän kroppakin tarvitsee sitä polttoainetta ja sitä enemmän voin syödä hyvillä mielin Lohiloa... Ei vaan ehkä se oma kunto hiljalleen kasvaa ja ehkäpä esim. ensi vuonna jaksaisin ihan itse vetää Linnanmäellä laitteiden turvapuomit alas (terveisin lihaksensa kadottanut bloggaaja).

- Kokeilen jotain täysin uutta ruokaa tällä viikolla!

Olen kertonut aiemmin elämäntapamuutoksestani tässä postauksessa, olen laihduttanut todella paljon viimeisen parin vuoden aikana ja syön vähähiilihydraattisesti edelleenkin. Vaikka ruokavalioni onkin monipuolinen, olen viime aikoina kiireessä syönyt vähän liikaa niitä samoja helppoja ruokia ja vaikka kuinka yritän aina kaupassa miettiä "jotain uutta", niin ostan yleensä niitä samoja raaka-aineita ja väännän käytännössä samoja sapuskoja vain pieniä eri variaatioita käyttäen. Lupaan suunnitella tälle viikolle jotain täysin uutta omaan ruokavaliooni istuvaa ja tässä on samalla hyvä postausaihe!

- Aion olla entistä rohkeampi tällä viikolla ja ottaa kantaa asioihin "julkisesti".

Tämä kuulostaa nyt joltain älyttömän suurelta jutulta, mutta kyseessä on oma blogikäyttäytymiseni. Jokainen bloggaaja tykkää ihan varmasti saada kommentteja ja yksi kommentti voi muuttaa todella paljonkin, kerroin juuri eilisessä postauksessa, kuinka tapasin toisen bloggaajan kahvin äärellä ja tapaamisemme sai alkunsa pelkästä kommentoinnista. Luen itse todella paljon blogeja ja siitä huolimatta olen älyttömän huono kommentoimaan, olen usein samaa mieltä ja allekirjoitan sataprosenttisesti jonkun toisen tekstin ja aloitan aina kirjoittamaan kommenttia, mutta lopulta en uskallakkaan jättää sitä. Tällä viikolla aion nyt ryhdistäytyä ja jos oikeasti haluan jotain sanoa, niin sanon, en tiedä mitä jännitän kommentin jättämisessä, mutta nyt aion kohdata tämän "pelkoni" ja uskaltaa julkaista sen kommentin!

--

Tällä kertaa tavoitteet ovat taas aika helppoja ja yksinkertaisia, mutta kun arkeni on välillä lähes minuuttiaikataulutettu koulun ja töiden takia, niin näidenkin tavoitteiden täyttämiseen vaaditaan niitä pieniä extraponnisteluja. Mutta hyvä niin, sillä toistaiseksi Motivaatio maanantait ovat tuoneet niin paljon uutta elämääni, enkä todellakaan olisi tehnyt näitä asioita ilman tätä postaussarjaa - olisin vain jatkanut samaan vanhaan malliin tekemättä mitään. Välillä on ihan hyvä vähän haastaa itseään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Latest Instagrams by @risingmess