MOTIVAATIO MAANANTAI - LOPPURUTISTUS

27.11.2017
Kuvan "rumilustakki" Pull & Bearista - vaatemotto: "mitä rumempi, sen parempi!" Kuva: Anna Oikarinen
Tällä kertaa Motivaatio maanantai -postauksen otsikko on vähän erilainen, mitä aiemmin, koska tämä tulee olemaan viimeinen Motivaatio maanantai -blogikirjoitus tällä erää tästä postaussarjasta. Kerron tästä vielä postauksen loppupuolella lisää, mutta käyn vielä aikaisempien postausten tapaan viime viikon tavoitteet läpi ja niiden lopputulokset. Viime viikon postaukseen pääset tästä.

Motivaatio maanantai - viikko 5 / lopputulos:


"Tämän viikon tavoite on saada hoidettua muutama keskeneräinen asia päätökseen" - Check!

Hoidin tämän ja kerkesinkin tästä kirjoittelemaan jo blogiinkin tässä postauksessa. Eli keskeytin kouluni, päätös ei ole täysin lopullinen ja minulla on vaihtoehtona jatkaa vielä opintojani myöhemmin. Kerroin linkatussa postauksessa enemmän siitä, mikä päätöksessäni oli taustalla ja minkä takia päädyin tähän. Tähän elämäntilanteeseeni ratkaisu oli kuitenkin ainoastaan oikea päätös, juttelin vielä jälkeenpäinkin asiasta opinto-ohjaajani kanssa puhelimitse ja onneksi koulultakin oltiin samaa mieltä kanssani.

Tällä hetkellä tuntuu siltä, että viimeiset puoli vuotta kestänyt älytön stressi on ottanut helpottaakseen ja vaikka harmittaakin, että jouduin tekemään nyt näin radikaalin päätöksen, tiedän nyt pitkän läpikäymisen jälkeen tehneeni oikein. 

"Kun olen hoitanut edellisen kohdan alta pois, menen ihan oikeasti sinne lenkille!" - Menin ja olin aivan rapakunnossa, mutta hei, suoritin tavoitteen!

Lenkkini oli pikemmin juoksu-kävely-juoksu-kävely -lenkki, mutta hitsi kuinka vapauttava tunne tästä tuli. Pahinta oli juurikin se itse lähteminen, mutta siinä vaiheessa kun oikeasti pääsee sinne ulos, niin kyllä sitä jaksaa painaa (tai no ainakin jotenkin) ja se on yllättävän vapauttavaa. Vaikka kunto ei ehkä riittänyt ihan siihen, mitä mielessäni olin tältä juoksulenkiltäni odottanut, niin paremman suorituksen tein, mitä sohvalla makoilu olisi tuottanut.

Uskoisin, että ehkä ensi vuotta kohden saisin palattua hiljalleen enemmän ja enemmän tähän urheilemiseen. Ehkä siihen motivoisi sekin, että takana on nyt niin paljon tiputettuja kiloja ja hiljalleen ajatus rannalle menemisestäkin alkaa tuntua ihan normaalilta kesäaktiviteetilta, niin ehkäpä innostun vielä "kesäkunnon" tavoittelusta.


Motivaatio maanantai - loppurutistus

Eli tämä tulee nyt ainakin tällä erää jäämään viimeiseksi Motivaatio maanantai -postaukseksi, olen tämän postaussarjan aikana saanut niin paljon aikaiseksi, sekä koen oikeasti, että näinkin yksinkertaisella asialla olen saanut pienissä arjen asioissa itseäni nyt huomattavasti entistä paremmin niskasta kiinni ja kokenut onnistumisia.

Olen mm. oppinut juomaan vettä enemmän, saamaan unirytmini kuntoon ja olen oppinut ihan uusiin aamurutiineihin. Olen siirtynyt täydestä liikkumattomuudesta siihen, että treenaan vähän (melkein päivittäin) edes pienellä kotijumpalla, sekä nyt mm. pääsin jo sinne ulos saakka vähän lenkkeilemään. Olen oppinut olemaan itselleni armollisempi ja myöntämään, että välillä tarvitsen aikaa myös siihen, että voin ilman tunnontuskia vain maata sohvalla ja kaikessa rauhassa katsoa Netflixiä ja neuloa vaikkapa niitä villasukkia samalla - kaikkea ei ole pakko tehdä aina heti, ylisuorittaminen ei tee muuta kuin hallaa fyysiselle ja henkiselle terveydelle.

Haastan jokaisen asettamaan itsellensä välillä edes ihan pieniä tavoitteita ja juurikin tällä tavoin tekemääni rauhalliseen tahtiin: ihan muutama tavoite, joita voi suoritella hiljalleen kuluvan viikon aikana. Itse näköjään tarvitsin tähän ensin sen konkreettisen "to do" -listan ja sen myötä olen nyt oppinut siihen, että jatkossa tällaisia asioita voi toteuttaa ilman ylöskirjaamista ja niitä on jopa hauska tehdä, sillä ne tuovat hyvällä tavalla positiivisia uusia juttuja elämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Latest Instagrams by @risingmess