YKSINKERTAINEN KOULUPUKEUTUMINEN

9.10.2017
Valinnanvara on siinä vaiheessa vähissä pukeutumisen suhteen, kun opiskelet 3-4 kertaa viikossa ja kouluvaatteidesi tulee olla mustat housut ja musta paita. Opiskelen aikuispuolella iltaisin parturi-kampaajaksi ja näiden mustien kouluvaatteiden lisäksi jalassa on koululla aina tyylikkäät työkengät ja parturi-kampaajan essu nimikyltin kera. Tottakai koululla on mahdollisuus vaihtaa vaatteet, mutta jos teen aamupäivästä ensin töitä ja tämän jälkeen liikun autolla kouluun, en näe yleensä mitään syytä pukeutua muihin vaatteisiin tämän takia päivän aikana.

Tämän kouluvaatetusasian takia olen joutunut hamstraamaan ehkä normaalia enemmän mustia paitoja ja housuja, kaipaan kuitenkin pientä vaihtelua päivittäiseen pukeutumiseeni (vaikka kaikki vaatteet olisivatkin mustia). En ikimaailmassa jaksaisi jokaisen päivän päätteeksi alkaa vielä yöllä pesemään kouluvaatteita, jotta saisin ne seuraavana päivänä taas päälle. Musta on kuitenkin aina tyylikäs ja sopii käytännössä minkä tahansa kanssa ja sitä asua voi sitten tuunailla onneksi muulla pukeutumisella - kylmemmät säät kun tarkoittavavat tietenkin sitä, että on tullut aika ottaa syystakit käyttöön ja luopua kaikista kevyistä kesäkengistä.Päällä on muuten tylsästi mustat housut ja paita, mutta oman valopilkahduksensa asuun saa sitten takilla. Kuvissa oleva takki on yksi lemppareistani, rakastan kaikkia tekoturkisjuttuja ja tämä oli ihana löyty Tallinnasta, kun oltiin siellä mieheni kanssa häidemme jälkeisellä viikolla yksi yö kylpylähotellissa (kiitos vielä kaasoille tästä minireissusta). Takissa on hauska puoli myös se, että se on kääntötakki, tekoturkiksen saa sisävuoreksi ja ulkopuolelle voi kääntää kevyttoppatakin (itse kuitenkin tykkään tästä enemmän karvapuoli ulospäin).

Näitä kääntötakkeja oli Tallinnassa jotenkin aivan älyttömästi, Suomessa en ole niihin törmännyt missään. Viimeksi olen omistanut kääntötakin joskus 90-luvulla, joten tässä oli myös oma nostalgiansa, takki oli kyllä kaikin puolin hyvä löytö ja se menee hyvin vähän kaiken kanssa.Rakastan myös erilaisia ja vähän erikoisempia aurinkolaseja - mitä isommat plehat, sen parempi ja suurin osa aurinkolaisestani on pyöreänmallisia. Syksyisin pystyy vielä käyttämään kivasti aurinkolaseja ja nyt aion ottaa vielä kaiken irti kaikista aurinkoisista päivistä (jos niitä vielä siunaantuu tälle syksylle). Omaan muutenkin niin älyttömän valoherkät silmät, että en voisi kuvitellakkaan esim. ajavani autoa ilman aurinkolaseja auringon paistaessa tai muuten vain tosi kirkkaalla säällä. Kuvien lasit olivat hyvä löytö Monkista pari kesää sitten kesäreissulla Tukholmasta.

Tällaisissa arkisissa asuissa tulee liikuttua siis 3-4 päivää viikossa, tosi usein jalassa on vain mustat  treenihousut tai välillä jopa collegehousut, paitana on yleensä kuvien mukaisestikin joku mukava musta trikoopaita päällä.TAKKI: S1KING
LAUKKU: MICHAEL KORS
AURINKOLASIT: MONKI
KELLO: UR&PENN
PAITA: H&M
HOUSUT: MANGO
KENGÄT: NIKE

Omat plussansa tässä arkielämän koulupukeutumisessa tulee siinä, kun ei tarvitse itkua vääntää, että mitä sitä laittaisi päälle. Huomaan myös miettiväni enemmän mukavuutta, kuin ehkä sitä itse kokonaisuutta koulupukeutumisen kanssa, laitan paljon mieluummin päälle löysemmät housut tai treenihousut, kun esim. mustat farkut ja paidoissakin arvostan sitä liikkuvuutta ja joustavuutta.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkin tykkään siitä ihan älyttömästi, yks ihan lemppareista tälle syksylle! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Haha, kiitos! :) Hyvin yksinkertainen kylläkin, mutta ehkä se on just se juttu mikä välillä toimii. :)

   Poista

Latest Instagrams by @risingmess