VIENO - UNELMIEN HÄÄPUKULIIKE

29.10.2017
Vieno, hääpukuliike Etu-Töölössä, jossa unelmat käyvät toteen - oikeasti, jopa minun, jo naimisiin menneen rouvan (tästä lisää postauksen loppupuolella). Hääjutut ovat minulle sydäntä lähellä oleva aihe, niin siinä suhteessa, että olen omat hääni tanssinut viime elokuussa ja silloin tajunnut, kuinka paljon koko häämaailmasta pidän, sekä siinä, että rakastan seurata muotia ja samalla myös häämuotia. Oma yritystoimintani on myös menossa hiljalleen tähän hääbisneksen pariin ja vuosi 2018 tuo tullessaan hääjuttuja elämääni myös kaason roolissa.

Kävin vierailemassa hääpukuliike Vienossa, kun omistajat Aino Pasanen ja Jemina Illukka olivat saaneet myyntiin upeaa vuoden 2018 mallistoa Innocentialta ja pääsin ihastelemaan uutuuksia. Innocentian lisäksi tytöillä on Vienossa myynnissä Ariamon ja Jazz by Modecan -hääpukuja, sekä älyttömän makeita Armonian Boudoir -aamutakkeja! Upean malliston lisäksi on Vienossa käyminen myös oma henkeäsalpaava kokemuksensa, liike on harmonisen kaunis ja tytöistä kumpuaa ulospäin näkyvän hymyn lisäksi ystävällisyys, sekä halu auttaa ja palvella. Ammattitaidosta ei ole puutetta, jo pienen keskustelun jälkeen tulee fiilis, että tytöt todella tietävät mitä tekevät ja ovat enemmän kuin oikealla alalla - tämän lisäksi he tarjoavat vaatetusompelijoina korjausompelupalvelut, mikä tekee hääpukuliikkeestä todellakin täyden palvelun morsiuspukuliikkeen.Omistajat, Jemina ja Aino

Vieno on nykyaikainen hääpukuliike, joka erottuu mielestäni erittäin positiivisesti monesta muusta alan liikkeestä. Pelkästään liikkeeseen astuminen luo itselle rauhallisen fiiliksen, sekä tärkeä olon; tytöt ovat siellä juuri Sinua varten, eikä sovitushetkiä tarvitse jännittää, Vienossa olet hyvissä käsissä.

Saapuessani liikkeelle, olivat Aino ja Jemina vastassa hymyssä suin ja tytöillä oli jaloissaan söpöt villasukat vasten kaunista liikkeen lattiaa ja tämä loi kasvoilleni vielä entistä suuremman hymyn. Vaikka tytöt ovatkin rautaisia ammattilaisia, loi niinkin pieni asia kuin villasukat fiiliksen, että olet hyvän ystävän luona kylässä ja voit itsekin olla rennolla fiiliksellä. Katseen vangitsi myös nopeasti pieni taulu seinällä, "If you Instagram, please help us capture Your moment, #vienobridal". Monessa hääpukuliikkeessähän ei saa kuvata, mutta Vieno puolestaan kannustaa morsiamia tähän, sillä kukapa ei nykypäivänä olisi Instagramissa. Vieno on ottanut myös erittäin hyvin sosiaalisen median haltuunsa, tytöt päivittävät ahkerasti Instagramiaan (@vienobridal), sekä Instagramin "omaa tarinaa", tämän lisäksi Vienon löytää Facebookista ja hetki sitten tytöt kyselivät Instagramissa mielipidettä seuraajiltaan Vienon liittymisestä Snapchatiin. Vienolla on myös hyvät ja selkeät kotisivut, mistä pääsee tutustumaan etukäteen myytävään hääpukumallistoon.

Sosiaalinen media on nykypäivänä voimakas ase ja moni yritys hyödyntää sitä liian vähän, olen huomannut tämän itse kauneusalalla työskentelevänä ja monesti harmitellutkin sitä, jos olen itse ollut asiakkaan roolissa ja etsinyt jotain potentiaalista paikkaa vaikkapa lisäkuvien toivossa somesta. Vieno on löytänyt hyvin paikkansa eri someissa ja tästä syystä monelle morsiamelle on varmasti mieleistä, että liikkeeseen pääsee tutustumaan jo erittäin hyvin vaikkapa sen oman älypuhelimen kautta ja sovitushetkeen saavuttaessa tuntuu, kuin olisi ollut jo aiemmin paikalla. Ainolle ja Jeminalle on erityisen tärkeää, että jokainen morsian viihtyy paremmin kuin hyvin Vienossa vieraillessaan ja sovitushetkiin saa tuoda mukanaan myös sen oman morsiusseurueensa.
Hääpukujen suhteen Vieno on ehdottomasti aikaansa edellä, totesin itsekin ja moni asiakaskin on tätä kuulemma usein sanonut, että hääpuvut ovat kuin Pinterestistä - niitä mitä kuolailet ja yrität sitten etsiä Suomen valikoimasta edes "jotain sinne päin"... Vienossa ei tarvitse etsiä sitä vastaavaa unelmapukuasi, vaan voit tosiaan löytää juurikin sen oman unelmien hääpukusi. Kun Aino ja Jemina avasivat liikkeensä vuoden 2017 alussa, oli mallistossa tällöin jo paljon pukuja, jotka erottuivat siitä "normaalista hääpukumassasta" edukseen ja nyt uuden malliston myötä tytöt uskaltautuivat olemaan vielä rohkeampia ja ottivat myytäväksi pukuja, joista moni morsian on aikaisemmin vain uskaltanut unelmoida.

Vienossa puvut ovat tyylikkäitä, muodikkaita, osa jopa vähän rohkeampia, mutta ei missään nimessä mauttomalla tavalla. Vieno on juurikin täydellinen hääpukuparatiisi morsiamelle, joka haluaa erottua edukseen hääpäivänään ja on unelmoinut siitä täydellisestä mekosta siihen hetkeen, kun pääsee sanomaan rakkaallensa "tahdon". Vienon tarjoamissa puvuissa yhdistyvät viime vuosien muodin mukaisesti mm. monelle tutut kaunis pitsi ja tylli, mutta tämän lisäksi varsinkin uusi Innocentian mallisto tarjoaa paljon kolmiulotteista pitsiä ja kuviointia, kauniita yksityiskohtia, sekä sävytettyjä pukuja. Monesti skandinaaviselle vaalealle iholle sopiikin paremmin sävytetty puku, kuin täysin kirkkaan valkoinen.

Innocentia luksushääpuvut - Hortensia & Aurelia Cotta


Innocentia - Artemisia Gentileschi

Innocentia luksusmallisto - Giulia Domna

Innocentia luksusmallisto - Hortensia

Uusi mallisto on törkeän upea, en tiedä kuinka monta kertaa ihminen voi parin tunnin aikana sanoa "mun pitää mennä uudestaan naimisiin", olin niin myyty puvuista, että hyvä etten jo kävellyt kassan kautta pois. On ihana huomata, sekä kuulla Vienon omistajien kertomana, että suomalaiset ovat entistä rohkeampia hääpukujen kanssa. Eikä sen rohkeuden tarvitse tarkoittaa aina esim. paljasta selkää tai aavistuksen verran syvempään uurrettua kaula-aukkoa, vaan esimerkiksi yksityiskohdilla luotua näyttävää kolmiulotteista pitsiä (nudepohjalla), sävytettyä pukua, tai 20-luvun vintage-henkistä näyttävää morsiuspukua (itselleni tuli ainakin monesta puvusta ihanat "Great Gatsby" -vibat).

Totesin Ainon ja Jeminan kanssa jutellessani, että itse mietin vielä muutama vuosi sitten tosi paljon sitä, että miltäköhän se oma hääpuku näyttää sitten kuvia katsoessa kymmenen tai jopa kymmenien vuosien päästä... Totesin tytöille, että tämähän on aivan väärä ajattelutapa, en todellakaan mieti yhdenkään muun vaatekappaleeni kanssa näin, joten miksi sitä pitäisi ajatella sitten hääpuvun kanssa niin? Pukeudun itse useinkin niin, että moni saattaa jopa vähän kyseenalaistaa asuvalintojani, mutta silloin yleensä olen enemmän kuin tyytyväinen vaatteisiini. Välillä katson vuosia vanhoja kuvia ja mietin, että en välttämättä enää pukeutuisi samoin, mutta olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että tyylini on monipuolinen ja kehittyy jatkuvasti vuosien mittaan. Voin myös aina olla tyytyväinen siihen, että olen pukeutunut juuri niin kuin olen itse halunnut ja tehnyt niitä ratkaisuja, jotka ovat olleet omia unelmiani. Miksi tätä samaa ei tekisi hääpuvun kanssa? Miksi tyytyä siihen vähempään, jos voi saada enemmän ja oikeasti uskaltaa ja loistaa hääpäivänäsi. 

Uskoisin, että moni "tyytyy" siihen perinteisempään pukuun, koska painii juurikin näiden ajatusten kanssa, ajattelee liian pitkälle, että miltä se sitten tulevaisuudessa näyttää kuvissa tai mitä joku muu saattaa siitä puvusta ajatella. Onneksi nykypäivänä tämä näyttää enemmän ja enemmän siltä, että moni morsian uskaltaakin tehdä siitä "perinteisestä" poikkeavan ratkaisun ja ehkä tällä tavoin se nykyinen tuntemamme "perinteinen" muuttuukin hiljalleen vähän rohkeampaan suuntaan. Nykypäivänä myös hääkuvat ovat aivan erilainen bisnes mitä aikaisemmin, kuvaajista maksetaan hurjia summia (toki ihan syystäkin) ja tässä vaiheessa jokainen tahtoo varmasti olla parhaimmillaan siinä unelmiensa puvussa. Ja olen sitä mieltä, että jos joku valitsee sen "perinteisemmän" hääpuvun sen takia, että ajattelee juurikin tätä "miltä se näyttää sitten vuosien päästä" -mietettä, niin siinä on vähän huono lähtökohta, mitä saattaa katua myöhemmin. Se päätös pitää tehdä sen mukaan, mitä oma fiilis on juuri silloin, kun se puvun osto on ajankohtaista, pitää uskaltaa luottaa itseensä ja valita se puku itsellensä, ei muille! Ja todennäköisesti näin näyttävät puvut, mitä Vienollakin mallistoissaan on, ovat törkeän tyylikkäitä vielä vuosien päästä, kun niitä hääkuvia katsoo, sillä on uskaltanut tehdä sen rohkeamman valinnan juuri sen oman mielen mukaisesti.


Oma hääpukuni tänä vuonna elokuisissa häissämme oli sen ostohetkellä muutama vuosi sitten se unelmieni puku, mutta pukuahan piti muokata vielä aika reippaasti ennen häitä elämäntaparemonttini ja siitä seuranneen laihtumisen myötä. Ostin hääpukuni lopullista häidemme ajankohtaa ajatellen aivan liian aikaisin, mutta meillä pitikin alkujaan olla häät jo vuonna 2015. Vaikka olinkin enemmän kuin tyytyväinen hääpukuuni häissämme ja minulla on siihen edelleenkin suuri tunneside, näin jälkeenpäin mietittynä hääpuku oli unelmapukuni tosiaan sen ostohetkellä silloiselle vartalolleni, koin niin suuren muutoksen ennen lopullista hääpäivää ja vähän salaa unelmoinkin jo toisenlaisesta puvusta vartalon muuttumisen myötä. Tällaisia ajatuksia ei kuitenkaan uskalla sanoa ääneen, varsinkin kun häät syövät muutenkin paljon rahaa ja meidän häitä edeltäneissä stressin täytteisissä kuukausissa olisi ollut viimeinen asia alkaa pohtia oikeasti sitä puvun vaihtamista. Olin ihaillut Vienossa myytävää Innocentian Marigold -hääpukua silloin tällöin liikkeen kotisivuilta, mutta kuten sanoin, häät olivat jo liian lähellä siihen, että olisin alkanut tekemään puvun vaihtoa.

Kuten kerroin postauksen alussa, Vieno toteutti vierailuni aikana jo tämän naimisiin menneen rouvan yhden unelman ja sain sovittaa Innocentian Marigoldia. Olin aikaisemmin salaa ja nyt olen sitten julkisesti rakastunut Marigoldiin, sanoin Ainolle ja Jeminallekin, että joku kaunis päivä ostan sen puvun itselleni ja laitan sen roikkumaan vaatehuoneeseeni (joka on tietenkin siellä tulevaisuuden unelmieni talossa, mitä tuskinpa ikinä edes saan) ja sovittelen pukua joka ilta. En tiedä mitään parempaa, kuin sovitella hääpukuja, Marigold päällä tuntui siltä, että haluan olla vain hääpukumallina aina! Kiitos vielä Ainolle ja Jeminalle yhden unelmani toteuttamisesta, tästä on tulossa myös kokonaan toinen postaus, sillä Innocentian Marigold, tämän vuoden luksuspuku, ansaitsee todellakin sen oman postauksensa!

Onnelliset sovitushetket Innocentian Marigoldin kanssa!

Suosittelen koko sydämestäni Vienoa jokaiselle morsiamelle, jolla on edessä se hääpuvun metsästys! Tai miksei jollekin yhtä sekopäälle, mitä minä itsekin - sekopäälle, joka on valmis hankkimaan vain koristeeksi sinne "tulevaisuuden käveltävään vaatehuoneeseen" hääpuvun roikkumaan, vaikka omat häät on jo juhlittu... Kiitos tuhannesti vielä Ainolle ja Jeminalle, olen edelleenkin aivan haltioissani kaikesta ja tulen vähintään aamutakkiostoksille lähitulevaisuudessa (sillä suunnitteilla on Boudoir-kuvaukset, mitkä jäi ennen häitä toteuttamatta). Kiitos!

Ps. Pakko vielä hehkuttaa sitä, että tänään herätessäni näin, että itse Innocentia oli repostannut Vienon julkaiseman kuvan minusta tämä luksusmalliston Marigold päällä omalle Instagram-sivulleen! Ihan älyttömän siistiä, olen edelleenkin häkeltynyt!

Varaa aikasi sovitushetkiin:

Vieno - Hääpukuliike Etu-Töölössä
www.vienohelsinki.fi
Museokatu 44 B40/41
00100 Helsinki

Puh. 040 778 8522 (myös WhatsApp)
info@vienohelsinki.fi

Facebook - Vieno
Instagram - @vienobridal

"Aloitetaan hääpäiväsi juhlistaminen jo tänään!" - Vieno

*Postaus on toteutettu yhteistyössä Vienon kanssa, mutta puhtaasta kiinnostuksestani alaa kohtaan - en ole saanut rahallista korvausta tästä, sekä postaus on täysin oman mielipiteeni ja omien sanojeni mukaan kirjoitettu.*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Latest Instagrams by @risingmess