TESTISSÄ UUSI SUORISTUSRAUTA & PIKAKIHARAT

24.10.2017
Suoristusrauta on minulle niin elintärkeä asia, että tässä taannoin tuli pieni paniikki ja itku, kun olin vahingossa jättänyt raudan koululle ja tajusin kuinka tärkeä asia se tukanlaitossani on - varsinkin, kun laitoin taas pidennykset takaisin pienen tauon jälkeen. Omat hiukseni ovat sen verran lyhyet pidennyksiin verrattuna, että pelkkä kuivaaminen ei todellakaan riitä tukalle, vaan jos tukan haluaa edes jotenkin fiksusti, niin tässä on pakko käyttää apuna järeämpiä aseita. Minulla on Rapunzel of Swedenin Quick & Easy Premiun (European) suora teippihiustenpidennys (pituus alkujaan 50cm, mutta tukka on muotoonleikattu ja kerrostettu), Rapunzelin teippiä en käytä hiuksissa, vaan vaihdan sen aina kampaamotukusta ostettuun Simply Naturalin teippiin.

Olen kokeillut elämäni aikana monet eri pidennysmerkit, niin kuluttajille myytävät, kuin myös pelkästään ammattilaisille myytävät/vain kampaamoissa laitettavat hiustenpidennykset. Olen löytänyt omasta mielestäni parhaimman kombon tästä Rapunzel of Swedenin European laatuisesta hiuksesta, sekä tästä Simply Naturalin hiustenpidennysteipistä. Valmiiksi pitkissä hiuksissa ei hiustenpidennys/-tuuhennos välttämättä tarvitse edes sen suurempaa laittamista, mutta tosiaan oma lyhyt tukkani pidennyksen kera vaatii vähintään sen suoristamisen/rennot kiharat, jos aion tukkaa auki pitää. Luottosuoristusrautani (jota käytän myös kihartamiseen) oli pitkään tummanpunainen Remington Silk -suoristusrauta (S9600), tällä saa oikeasti ihmeitä aikaan ja vaikka hinta on parin vuoden sisään tippunut melkein puolella ja markkinoille on tullut uusia (kalliimpia ja ns. "parempia") malleja, on tämä rauta mielestäni kuitenkin ylivoimasesti parempi, mitä moni muu - ja mikäs sen parempaa, kuin saada hyvä tuote edullisesti.

Kolme suoristusrautaani peräkkäin oli ollut tätä samaa mallia ja nyt tämän viimeisimmän kohdalla olikin pieni valmistusvirhe ja jouduin tästä syystä vaihtamaan sen. Kävi sitten niin huono tuuri, että kyseinen malli oli koko ketjusta loppunut ja en halunnut jäädä odottamaan uutta lähetystä, joten oli pakko valita tilalle uusi malli. Tästä tuli sitten astetta suurempi show, karsin tarjolla olevat raudat kolmeen malliin ja teistailin niitä kaikkia vuorotellen kaupassa hiuksiini, mutta mikään ei vetänyt vertoja tälle vanhalle luottoraudalleni. Kyseessä oli kuitenkin takuuvaihto ja koska en suostunut odottamaan seuraavaa lähetystä, oli pakko tehdä päätös tarjolla olevista suoristusraudoista.


Lopulta lähimpänä tätä entistä luottosuoristusrautaani oli Remington PRO-Luxe -suoristusrauta (S9100E) ja päätin antaa sille mahdollisuuden. Tämä on huomattavasti kauniimpi suoristusrauta, mitä tämä edellinen tummanpunainen oli ja tässä tuli aivan älyttömän kaunis suojapussi, missä oli kivana yksityiskohtana ruusukultainen vetoketjukin. Päällisin puolin olen tähän rautaan siis enemmän kuin tyytyväinen, mutta sillä ulkokuorella ei sinäänsä ole kauheasti väliä, jos lopputulos ei ole kovin kummoinen.

Suoristamisessa ei tämän kanssa ollut mitään ongelmaa, koin tämän toimivan ihan yhtä hyvin, mitä tämä vanha vertailukohteenikin, mutta suurimmaksi osaksi käytän kuitenkin suoristusrautaa kihartamiseen ja se on se juttu, mikä siinä eniten merkkaa. Minulla on muutama eri tapa kihartaa hiuksiani, joko teen erittäin nopean kihartamisen, mihin menee n. kymmenisen minuuttia, tai sitten saan helposti kulumaan vaikka tunninkin hiustenlaittoon, jos tahdon viilata kiharat aivan viimeisen päälle. Edellisellä raudallani sain helposti tehtyä näitä kymmenisen minuutin pikakiharoita hiuksiini (ja juurikin pidennyshiuksiin) ja päätin pistää tämän raudan tulikokeeseen näiden pikakiharoiden kanssa.

 

Ennen - suora pidennystukka föönaamisen jälkeen:

Olin suihkuttanut hiuksiin suihkun jälkeen hoitosuihketta, sekä levittänyt pienen määrän hiusöljyä hiusten pituuksiin ja latvoihin. Ennen kihartamista laitoin kuiviin hiuksiin vielä muotoilusuihketta, jossa on lämpösuoja. Hiukset ovat aika mitäänsanomattomat ennen kihartamista ja tukkaa näyttää juuri siltä, että joko se pitää laittaa ponnarille tai tehdä sille äkkiä jotain.Jälkeen - pikakiharat (n. 10min) suoristusraudalla pidennyshiuksiin:

Rauta oli huomattavasti kevyempi kädessä edeltäjäänsä verrattuna, mutta mielestäni tämä ei ollut kovin hyvä asia, tuntui, että se olisi saanut olla astetta painavampi, niin sillä olisi saanut ehkä paremman otteen. Mikään hukkaostos ei ole kyseessä, mutta rauta ei tästä huolimatta toiminut mielestäni samanveroisesti, mitä aikaisempi malli, vaikka tein pikakiharat samalla tavalla, miten olen ne satoja kertoja tehnyt toisella raudalla. Tämä on tietenkin korjattavissa sillä, että käytän enemmän aikaa kihartamiseen ja teen tiettyjä juttuja toisin, tämän raudan vaativin tavoin.

Nopeiksi pikakiharoiksi kampaus nyt jollain tapaa ajaa asiansa, mutta mietin hetken, että kehtaako näitä kuvia edes julkaista, pidän itseäni kuitenkin jonkin sortin kihartamismestarina vuosien kokemuksen tuloksena ja kuitenkin opiskelen alaa... Kiharat eivät toimi latvasta todellakaan toivotulla tavalla ja oman hiuksen ja pidennyksen yhtymäkohta on liian näkyvä. Pitää varmaan tehdä jatkopostaus sellaisista kiharoista mihin on käytetty aikaa, jotta pääsen näyttämään taitoni paremmin, koska nämä eivät ole niiden "normaalien" pikakiharoidenikaan veroiset, mutta menköön nyt tällä kertaa.
Helppohan se on rautaa syyttää, mutta tällä kertaa teen häikäilemättä niin, kun kyseessä oli saman tekniikan testaaminen toisella välineellä. Suoristusrauta on ehdottomasti ansainnut kuitenkin täydet tyylipisteet ulkonäöstä ja säilytyspussista, mutta toistaiseksi tällä testaamisella itse käytettävyys ja jälki ansaitsee ehkä noin 70%:sen arvosanan siitä, mitä aikaisempi rautani oli. Joudun joka tapauksessa hommaamaan ensi vuotta varten vielä uuden suoristusraudan tämän rinnalle, sekä mm. pari eri kiharrinta töiden takia, joten hätä ei ole tämän näköinen. Pärjään tällä kuitenkin hyvin nyt toistaiseksi ja kerkeän nyt testailemaan eri tuotteita ennen lopullisia uusia hankintoja.

Nämä kiharat olivat floppi, mutta hiusjuttuja on tulossa jatkossa lisää, joten eiköhän se oma osaaminen näy vielä tulevaisuudessa sitten paremmin. Jos Sinulla on ehdottaa jotain super-hyper-mahtavaa suoristusrautaa/kiharrinta, niin jätä kommentti ja kerro se oma lempparisi!

2 kommenttia:

 1. Mielestäni parhaimmat kiharat saa kun ei kiharra aivan latvoihin asti vaan jättää ne muutaman sentin matkalta suoriksi :). Missä muuten opiskelet? Itseäni on hieman kiinnostellut alan vaihto juuti kauneus/hyvinvointialalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin yleensä teen juuri niin, etten kiharra latvaa mitenkään erityisesti, vaan vedän vaan raudan siitä läpi, vaikka nämä kuvat (ja varsinkin toi yksi) on kyllä jotain aivan muuta ton latvakiharan suhteen... Pitää tosissaan tehdä uusi postaus vielä kunnon kiharoista! :)

   Opiskelen Omniassa, pohdin pitkään muutaman oppilaitoksen välillä, mutta kuulin niin monesta paikasta hyvää Omniasta ja päätin lopulta hakea sinne aikuispuolelle parturi-kampaajaopintoihin. Omasta kokemuksesta: kannattaa seurata sitä omaa kiinnostusta ja tarvittaessa tehdä alanvaihto, itse ainakin koen parhaimmaksi päätökseksi töiden suhteen, että lähdin muutama vuosi sitten yrittäjäksi ja aloin tekemään tasan tarkkaan sitä mitä halusin ja nyt vielä opiskelen tässä ohella kartuttaakseni osaamistani lisää! :)

   Poista

Latest Instagrams by @risingmess