OUR WEDDING: VIHKIMINEN

16.10.2017
Nyt on aika palata taas meidän elokuisiin häihin ja tällä kertaa vuorossa on vihkiminen (aikaisemman Our Wedding -postauksen löydät hääpotreteista tästä). Meillä tosiaan otettiin First look -kuvat ja hääpotretit jo ennen vihkimistä, mikä vei ihanasti vähän jännitystä pois, kun olimme kerenneet näkemään jo etukäteen mieheni kanssa. Suosittelen kaikille jotka miettivät hääkuvien aikatauluttamista hääpäivää ajatellen; tehkää se ennen vihkimistä! Tällöin vieraiden ei tarvitse odotella vihkimisen ja hääjuhlan välissä ja tosiaan se jännitys vähän helpottaa, kun on jo nähnyt sen tulevan aviopuolison. Toki se perinne on nähdä vasta vihkiseremonian alkaessa, mutta itse puhun ainakin sataprosenttisesti tämän kuvat-kirkko-hääjuhla -aikatauluttamisen puolesta.

Meidät vihittiin Helsingissä Tapanilan kirkolla - alunperin olin miettinyt ensin muutaman vuoden ajan Pyhän Laurin kirkkoa ja meillä oli sieltä jo vihkiaika varattunakin, mutta haluamamme juhlapaikka (Tapanilan VPK) olikin varattuna jo sille päivälle ja lopulta valitsimme hääpäivän juhlapaikan varaustilanteen mukaan. Tämä tarkoitti sitä, että meidän oli pakko vaihtaa kirkkoa ja lopulta päädyimme juhlapaikalta kävelymatkan päässä olevaan Tapanilan Kirkkoon. Harmittelin tätä tosi paljon alkuun, mutta näin jälkeenpäin mietittynä kaikki meni paremmin näin. Tapanilan kirkko ei ole mitenkään kovin ihmeellinen, mutta kaikki tämä kompensoitui sillä, että kaikki meni juuri niin kuin pitikin ja  siirtyminen juhlapaikalle sujui vaivatta.

Olimme paikalla puolisen tuntia ennen vihkimisen alkua ja kaikki sujui rauhassa ja kiireettömästi, tämä ei olisi toiminut varmasti ihan samanlailla Pyhän Laurin kirkolla, sillä se on älyttömän suosittu vihkikirkko ja siellä oli totaalisen minuuttiaikataulutettu kaikki vihkiajat, sekä saapumiset ja poistumiset. Meillä oli älyttömän ihana pappi, tämän lisäksi kanttorin kanssa vihkimusiikkien sopiminen ennen hääpäivää sujui vaivatta ja suntio piti kaikesta hyvin huolta - kirkkohenkilökunta hoiti hommansa kyllä kiitettävästi!

Laitan edellisten hääpostausten tyyliin kaikki kuvat yhtenä pötkönä tähän ja kuten aiemminkin, on muutamia kuvia rajattu, ettei vieraidemme kasvoja näy. Kuvat ovat ottaneet hääkuvaajamme Mikko Pääkkönen, kiitos taas tuhannesti Mikolle!Meidän vihkiminen tapahtui aika lyhyen kaavan mukaan, vaikka tottakai se tuntui pitkältä ajalta alttarilla seisoessa. Vihkiseremonia oli kaunis, juuri meille räätälöity ja välillä jopa naurettiinkin oikein kunnolla koko hääseurueen voimin, kun pappi kertoi meidän hölmöjä juttuja, mitä oltiin puhuttu aiemmin tapaamisessa ennen hääpäivää ja kerrottu hänelle. Sen verran huono tsäkä kävi, että kun vihkiminen loppui ja poistuimme kirkkosalista, satoi ulkona kaatamalla (mihin tietenkin ajattelematta huudahdin lujaan ääneen "OH MY GOD"), mutta lopulta pidimme sisätiloissa "kunniakujan" ja vieraat puhalteli kirkon aulatilassa saippuakuplia ja huiskuttelivat huiskutuiskepeillään.

Pelkäsin kuollakseni ennen häitä, että pillitän koko kirkon ajan ja pelkäsin tätä vielä edellisenä iltana ennen häitä harjoitellessani hääkengillä alttarille kävelyä häämarssin tahtiin. En tiedä mitä tapahtui sitten hääpäivänä, olin ihan super rentona ja vain oikeasti nautin, söin aamullakin hyvin (kun melkein kaikki muut ystäväni ovat häistään sanoneet, etteivät pystyneet aamulla edes syömään) ja kirkossa olin vain yhtä hymyä ja kaikki tuntui menevän paremmin kuin hyvin. Olin koko hääpäivän onneni kukkuloilla ja hymyilin niin paljon, että poskipäät kramppasivat loppuillasta.

Vinkkinä myös tuleville morsiamille, meillä oli kirkossa virsi numero 822 ("Se tuntee onnen syvän") ja tämä laulettiin Suvivirren sävelen tahtiin. Virsi on kaunis ja siinä on tuttu sävelmä, mikä tekee siitä helposti laulettavan - tämä oli mielestäni aivan nappivalinta virreksi!

Hääpostaukset jatkuvat taas myöhemmin, seuraavassa Our Wedding -postauksessa pääsen siirtymään juhlapaikalle ja alan käymään häitämme läpi sieltä, kun nyt kaikki aamujutut vihkimiseen saakka onkin täällä esitelty. Tällä viikolla tapahtuu myös ihan superjänniä asioita hääjuttuihin liittyen, näistä on tulossa tulevan viikonlopun aikana sitten juttua blogin puolelle - en malta odottaa, kannattaa pysyä kuulolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Latest Instagrams by @risingmess