OUR WEDDING: RUOKAILU HÄISSÄ

28.10.2017
Postauksen kaikki kuvat on ottanut ihana hääkuvaajamme Mikko Pääkkönen. Muutamaa kuvaa olen vähän rajannut, jotta ne ovat blogiystävällisempiä, eikä vieraidemme kasvoja näy.

Tällä kertaa Our Wedding -postaussarjassa on vuorossa ruokapuoli meidän häissä (viimeisimmän Our Wedding -postauksen vihkimisestä voit lukea tästä). Meidän juhlapaikkanamme toimi Tapanilan VPK ja tällä vapaapalokunnan tilalla oli molemmille siinä suhteessa tärkeä merkitys, että meidän molempien isät ovat palomiehiä ammatiltaan. Meille oli myös erittäin tärkeää juhlapaikan suhteen se, että saamme viedä sinne omat juomatarjoilut, sekä itse päättää haluamamme pitopalvelun.

Pohdin monen pitopalvelun välillä, laitoin tarjouspyyntöjä paljon, mutta mikään ei tuntunut oikein olevan se oikea. Olimme kerran käyneet lounaalla mieheni kanssa Tapanilan VPK:sta tien toisella puolella sijaitsevassa Julian Pitopalvelussa, joka on päivisin lounasravintola (tosin nyt kotisivuilla näyttäisi, että lounaat ovat toistaiseksi tauolla) ja aloin pohtimaan tätä vaihtoehtoa. Kotisivuilla oli muutamia valmiita juhlamenuehdotuksia, yhdistelin näistä meille sen mieluisimman menun ja lähestyin tarjouspyynnöllä. Minulla oli muutamia ylimääräisiä toiveita myös pitopalvelun työnkulkua ajatellen ja tästä syystä muutama paikka karsiutuikin aiemmin, kun ei päästy yhteisymmärrykseen asioista (vaikka olin valmis maksamaan tarvittaessa lisähintaa).

Julian Pitopalvelusta tuli juuri meitä miellyttävä vastaus ja näin oli pitopalvelumme löytynyt – ja kuinka helppoa ja ihanaa, että pitopalvelulle oli tien toisella puolella oleva juhlapaikkamme entuudestaan hyvinkin tuttu ja Julia osasi heti kertoa mm. miten hän suosittelisi, että pöydät sijoitetaan keittiötilaan, jotta vieraiden olisi helppo ottaa ruokaa jne. Ne ”ylimääräiset hommat” liittyivät siihen, että kun meillä oli kaikki alkoholitarjoilu ostettu etukäteen Virosta, pitäisi juomapöytää täyttää tarvittaessa, kaataa myös alkumaljat ja ojentaa niitä vieraille heidän saapuessa juhlapaikalle, sekä halusin yhdet viinikaadot ruokailun alussa tarjoilijoiden toimesta vieraille, vaikka muuten juomapuoli hoidettiin sitten itsenäisesti ”baaripöydän” kautta. Tämän lisäksi meidän hääkakku tuli Kakkugalleriasta ja pitopalvelulle jäi myös kakkuun liittyviä asioita hoidettavaksi, sekä samoin myös karkkibuffetin suhteen mm. kansien availu ennen buffetin aukaisemista jne.

Tämä vaatimuslistani yllä mainituista ylimääräisistä hommista ei käynyt monelle pitopalvelulle, viinit olisi pitänyt ottaa heiltä ja samoin kakku, eikä itse tekemääni karkkibuffetiin liittyvät pyynnöt olleet kuulemma pitopalveluiden hommia… No onneksi nämä paikat karsiutuivat heti kättelyssä, sillä Julian Pitopalvelu suostui kaikkeen ja saimme mielestäni erittäin hyvän tarjouksen koko paketista. Julian pitopalvelu hoiti homman paremmin kuin hyvin, meillä oli Julian lisäksi kaksi tarjoilijaa häissämme ja ruoat olivat maittavia, eikä missään ollut mitään valitettavaa. Ruokaa jäi vähän yli ja söin vielä onnellisena näitä sapuskoita monta lautasellista häiden jälkeisenä sunnuntaina, kun olimme siivoamassa juhlapaikkaa.

Laitan tähän taas aikaisempien Our Wedding -postausten tapaan kaikki kuvat yhteen pötköön. Kuvien jälkeen on vielä koottuna koko palveluntarjoajien lista ruokapuoleen liittyvien apujoukkojemme osalta!Annan koko sydämestäni suosituksen Julialle, sillä kuten yllä kerroinkin, kaikki meni paremmin kuin hyvin ja Julia oli aivan mahtava. Treffasimme ennen häitä ja suunnittelimme yhdessä kaiken, pidimme sähköpostilla yhteyttä ja näimme vielä juhlapaikalla päivää ennen häitä ja kävimme viimeiset asiat läpi. Ruoka oli äärettömän maukasta, sai vierailta paljon kehuja, sekä esillepano oli erittäin kauniisti toteutettu.


Päädyin lopulta tähän kakun suhteen, halusin ehdottomasti juustokakun ja lopulta tämä oli helppo ratkaisu. Kävimme hakemassa mieheni kanssa maistiaisiksi pari palaa ensin Itäkeskuksen liikkeestä ja lopulta tein tilauksen sähköpostitse ja maksoin laskulla etukäteen kakut, jonka jälkeen kakut + lainateline oli haettavissa hääpäivän aamuna Herttoniemestä noutomyymälästä. Passion-juustokakku oli hyvää ja kakut riittivät hyvin vieraillemme. Meillä oli yksi keliaakikko vieraana ja hänen kakkupala hoidettiin lopulta ostamalla itse pakasteosastolta gluteeniton juustokakku, kun en kaikessa kiireessä tullut ajatelleeksi tätä kakkuja tilatessani.


Täältä tilasin karkit meidän karkkibuffetiin, karkit oli pakattu erittäin hyvin ja päivämäärät oli katsottu tilausvaiheessa niin, että ne kestävät meidän häihin saakka hyvin. Tilasin karkit jo muutaman kuukauden ennen häitämme ja kun rasiat avattiin vasta edellisenä iltana, kun karkkibuffetia kokosin, oli kaikki aivan tuoreita ja pehmeitä. Karkkibuffet oli suuri menestys ja suosittelen sitä jokaiselle häitään suunnittelevalle!

Juomat häissä

Kävimme mieheni ja hänen bestmanin ja bestmanin vaimon kanssa Tallinnassa hakemassa juomat häihimme kesäkuussa (ennen kuin hinnat kerkesivät nousta). Olimme päiväristeilyllä, meillä oli meidän auto mukana, jonka pakkasimme sitten täyteen juotavaa. Kävimme Tallinnassa syömässä yhdessä ja tämän jälkeen teimme juomaostokset kahdessa viinakaupassa aivan sataman kupeessa. Alkoholittomat juomat ostimme ihan Prismasta pari päivää ennen häitä.

Iltapala

Meillä oli iltapalana häissämme kaikki mitä jäi ruokailusta yli, pitopalvelun ruoat katettiin uudelleen esiin ja tämän lisäksi ulkona oli grilli, missä sai paistaa makkaraa. Iltapala-ainekset ostettiin itse Prismasta juuri ennen häitä.

5 kommenttia:

 1. Hei ihan huiput nuo tölkkien päälliset! Meillä on tarkoituksena hakea häihin juomat Latviasta, mutta en haluaisi että rumat tölkit näkyvät kuvissa. Tämän kaltaista ratkaisua en ollut tullut edes ajatelleeksi, vaan pohdin kegien hankkimista (tulee paljon kalliimmaksi, ja ei taida Latviasta edes saada vaan pitäisi tilata esim. Saksasta), tai juomien kaatamista tölkeistä myovituoppeihin. Mistä noita saa, vai voiko niitä tehdä itse? Oliko teillä kaikille vastaavat, vai vaan morsiusparille? Kiitos mahtavasta ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilasin Ebaysta nuo meidän tölkkicoolerit ja meillä oli myös kaikille vieraille omat, jos he halusivat niitä käyttää. Tuossa yhdessä kuvassa näkyy "baaripöydällä" vasemmalla pieni laatikko, missä oli coolereita, edessä oli ohjeistus, että halutessaan voi ottaa coolerin tölkilleen ja siinä oli pari kynää nimen kirjoittamista varten. :)

   Vieraille oli ihan yksiväriset valkoiset ja moni vieraistamme niistä innostuikin ja tosiaan kuvissa näyttää niin paljon paremmalta! Ebaysta noita löytää mm. hakusanalla "can cooler", eikä hinta todellakaan kirpaise. :)

   Poista
 2. Kiitos loistavista vinkeistä häiden suhteen! Olen kolunnut jo monta postaustasi ja saanut paljon ihania ideoita :) <3 Tosi kauniit nuo boksit viinitonkille. Mistä ne on ostettu vai oletteko tehneet ne itse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, voi kiitos, ihana kuulla! :) Toinen viinitonkka on ostettu Kärkkäiseltä ja toinen Citymarketista, noi on muistaakseni sitä 4Living Home -sarjaa (tai joku tollainen). Kärkkäisellä maksoi about 17€, mutta siellä oli vaan toi yksi ja tästä syystä ostin sitten toisen Cittarista, oiskohan siellä ollut melkeen kympin kalliimpi. Noi oli kyllä hauska pieni lisä, oli heti viinitonkat huomattavasti kauniimmat. Uskoisin, että noita voisi löytää myös esim. Tokmannilta, Honkkarista jne. :)

   Poista

Latest Instagrams by @risingmess