MOTIVAATIO MAANANTAI - VIIKKO 2

30.10.2017
Nyt on pakko myöntää, että olin varmaan maailman suurin floppi tämän Motivaatio maanantaini kanssa, lainaan nyt itseäni viikon takaa "...en todellakaan halua viikon päästä kirjoittaa, etten noudattanut mitään"... No miten siis meni? Ei kyllä todellakaan hyvin, käydääs läpi nyt, että missä meni vikaan, listaan tähän postaukseen nyt viikko sitten itselleni asettamani tavoitteet ja katsotaan miten kävi. Jos viikon takainen Motivaatio maanantai -postaus jäi välistä, käy virkistämässä muistia täällä.

En aio kuitenkaan missään nimessä luovuttaa Motivaatio maanantain kanssa, sillä koko postaussarjan nimikin juontaa juurensa siitä, että "hei mä aloitan sitten seuraavana maanantaina...". Maanantai tuntuu aina olevan se viikon vaikein päivä ja sinne seuraavan viikon maanantaille on aina helppo lykätä niitä tehtävälistalla olevia asioita, mutta pienten vastoinkäymisten takia en lopeta, vaan revin siitä nyt uutta puhtia - edellisen viikon syynin jälkeen löytyy vielä tämän viikon tavoitteet!

Tässä olin vielä viikko sitten hymyssä suin ja motivoituneena suorittamaan viikon tavoitteet.

Motivaatio maanantai - viikko 1 / lopputulos:


"Tällä viikolla en syö yhtään Lohiloa" - Yeah right, mites meni?

Maanantaina katselin kaupassa haikeudella pakasteosastolla Lohilo proteiinijäätelöitä, mutta kävelin ohi. Meni tiistai ja keskiviikko, selvisin ilman Lohiloa. Tuli torstai, "hei täähän on helppoa". Tuli perjantai ja kaikki sujui hyvin, kunnes kello olikin yhtäkkiä kaksi yöllä (lauantain puolella) ja sitten se vain tapahtui, päätin heittää hanskat tiskiin ja lähdin keskellä yötä ajamaan Lohilon perässä Kaaren 24/7 Prismaan. Lähdin oikein tyytyväisenä kahden Cookie Dough -Lohilon kanssa sieltä kotiin, söin toisen Stranger Thingsin kakkoskautta tuijottaessa silloin yöllä ja toisen lauantaina aamulla häikäilemättömästi aamupalaksi. Entä se sunnuntai? Kyllä, söin Lohiloa. Ja tiedättekö mitä, en ole edes pahoillani, tämän kohdan kanssa lupasin muutenkin, että se kestää vain yhden viikon ja sitten palaan taas tähän "normaaliin Lohilo -elämääni". Olen vähän pettynyt itseeni, mutta toisaalta taas en, sillä yksinkertaisesti vain rakastan Cookie Dough -Lohiloita yli kaiken, tämä maku on noussut nyt ehdottomasti suosikikseni kaikista mauista! Intohimostani näihin jäätelöihin voit lukea lisää täältä.

"Käyn edes yhden kerran juoksemassa portaita"Joo-o, en vieläkään tiedä miltä portaat edes näyttävät.

Minun piti käydä testaamassa Paloheinään avatut uudet liikuntaportaat ja olin niin varma, että tämän kohdan ainakin onnistun suorittamaan, mutta sitten tulikin lumi maahan ja sen mukana miljoonat tekosyyt… jäi sitten ne rappuset edelleenkin testaamatta. 

"Teen kolme kertaa Fitness -sovelluksen treenin tällä viikolla"Joudun ehkä opettelemaan laskemaan uudelleen kolmeen…

Tein treenin kerran – yhden kerran ja sitten keksin tekosyitä sille, että miten vajaan 10 minuutin treenille ei löydy aikaa… Ihan naurettavaa, hävettää myöntää tätä omaa aikaansaamattomuuttaan, mutta olenpahan ainakin rehellinen.

"Herään ma-pe joka päivä viimeistään kello 08:00. Viikonloppuna voin nukkua 10:00 saakka"viittä vaille onnistuminen tässä ja olen siihen tyytyväinen!

Okei, no tässä sentään onnistuin - jotenkin ainakin! En onnistunut menemään ihan kauheasti aikaisemmin nukkumaan, mutta parina päivänä nousin kuitenkin kahdeksalta ja muutamana päivänä unet venyi sinne ysiin saakka. Tämä on erittäin suuri edistys ja olen oikeasti tyytyväinen tästä. Viikonloppuna heräsin lauantaina kello 11, mutta sunnuntaina nukuin melkein puoli yhteen saakka päivällä, toisaalta olin valvonutkin aika myöhään. Ei ihan minuutilleen mennyt tavoitteideni mukaan, mutta aikaisempaa unirytmiäni ajatellen meni niin hyvin, että olen oikeasti ylpeä itsestäni!

"Juon vettä enemmän" – Tässä onnistuin, mutta aina voi vielä parantaa!

Join vettä normaalia enemmän ja onnistuin siis tässä tavoitteessani, mutta tiedän, että pystyisin parempaan. Yritän nyt pyrkiä siihen, että jokainen aamu alkaa sillä vesilasillisella ja juon päivän mittaan enemmän vettä, sillä vedenjuontini on aikaisemmin ollut oikeasti aika naurettavan vähäistä.

Yhteenvetona:

2/5 onnistui (jotenkin), sanoisin, että aika surkea lukema. Toisaalta Lohilon kanssa en oikeasti pyytele anteeksi, sillä vaikka syönkin paljon ja monipuolisesti, on ruokavalioni kuitenkin niukempi tiettyjen raaka-aineiden suhteen moneen muuhun ihmiseen verrattuna, koska syön vähähiilihydraattisesti (lisää elämäntapamuutoksestani ja ruokavaliosta löytyy tästä). Lohilot ovat oikeasti niin suuri ilo ja herkku tämän ruokavalioni kanssa, joten toisaalta tyhmää yrittää kieltää niitä itseltään, olen elänyt kuitenkin aika kurinalaisesti parin vuoden ajan. Onneksi sain edes jotain tehtyä, vaikka siitä huolimatta tämä oli aika suuri pohjanoteeraus, mutta tästä ei voi olla kuin matka jatkossa ylöspäin.

Ostin tänään muutaman lehden tähän kakkosviikolle, katsotaan jos lukemalla löytyy lisämotivaatiota.

Motivaatio maanantai - viikko 2 / tavoitteet:

- Herään ma-pe joka päivä viimeistään kello 08:00. Viikonloppuna voin nukkua 10:00 saakka.

- Juon vettä enemmän!


Näiden kahden tavoitteen kanssa jatkan tulevalla viikollakin ja pyrin siihen, että nämä eivät ole kohta enää tavoitteita, vaan osa elämäntapaani ja päivärytmiäni.


- Teen kolme kertaa Fitness -sovelluksen treenin tällä viikolla.


Otan nyt vielä tämän saman haasteen edelliseltä viikolta mukaan, unohdan ne Paloheinän portaat toistaiseksi, koska keksin liikaa näköjään tuohon säähän liittyviä tekosyitä. Tähän en voi enää keksiä tekosyitä, minulla menee kymmenisen minuuttia tehdä yksi treeni ja sen voi tehdä kotioloissa, kaapissa on treenivaatteita, treenikengät ja se joogamatto - ihan kaikki tarvittava löytyy.

- Yritän jatkossa aikatauluttaa elämääni vähän paremmin.

Tämä kuulostaa aika nipolta ja siltä, että lisään tällaisella enemmän stressiä itselleni, mutta omalla kohdalla uskoisin tämän olevan pikemminkin stressinlievittäjä, jos olen oikeasti suunnitellut päiväni vähän paremmin. Elän muutenkin täysin kalenterini mukaan, kalenterissa on työ- ja koulujutut, mutta voisin yrittää lisätä sinne vähän muitakin juttuja ja tehdä asioita sitten suunnittelemani viikkoaikataulun mukaan. Tottakai päivässä pitää olla niitä vapaahetkiä, mutta nykyisten tuuliviiripäivieni kanssa ei vapaat ole kauheasti onnistunut, kun tuntuu, että koko ajan on hoidettavaa ja yritän tehdä miljoonaa asiaa samaan aikaan. Tämän viikon tavoitteeksi haluan ehdottomasti yrittää laittaa kalenteriin enemmän asioita ylös ja kokeilla toimisiko asioiden hoitaminen tätä kautta sitten paremmin.

- Yritän myös oikeasti välillä vain olla.

Edellisen kohdan vastapainona, yritän löytää edes vaikkapa yhden illan tällä viikolla, kun en avaa tietokonetta, en koske puhelimeen ja makaan tasan tarkkaan vain sohvalla peiton alla ja katson Netflixiä - helpommin sanottu, kuin tehty. Teen tätä käytännössä joka päivä, mutta välillä yhden jakson katsomiseen menee tuplasti enemmän aikaa, kun koko ajan pistän telkkarin pauselle ja katson "nopeasti" puhelimestani jotain. Yritän aloittaa nyt tällä tavoitteella ja ehkäpä jossain vaiheessa pääsen niinkin pitkälle, että pystyisin taas pitkästä aikaa ottaa vaikkapa ihan kirjan käteen.

--

Tässä on nyt aika iisit tavoitteet ja nyt teen oikeasti lupauksen, että ensi viikolla maanantaina kirjoitan siitä, että onnistuin kaikissa tavoitteissani. Tämä oli tarpeeksi nöyryyttävä postaus, mutta aina kaikki ei vaan suju täydellisesti, enkä todellakaan tahdokkaan tuoda blogiin mitään "täydellisen elämän" vaikutelmaa, sillä en usko sekuntiakaan siihen, että jollain ihmisellä menee kaikki aina aivan nappiin - välillä niitä epäonnistumisia vain tuppaa olemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Latest Instagrams by @risingmess