MOTIVAATIO MAANANTAI - VIIKKO 1

23.10.2017
Luulin keksineeni nyt tosi omaperäisen otsikon tälle, mutta pienellä googlettelulla löytyi aika hyvinkin monta samoin otsikoitua postausta... Eipä anneta sen haitata, tulevien maanantaiden postaussarja menköön tästä huolimatta tällä nimellä! Elikkäs nyt on vuorossa Motivaatio maanantai ja idea tähän lähti siitä, että olen blogissakin valitellut sitä, kuinka ruokavalion noudattaminen onnistuu hyvin, mutta innostus liikuntaan on täysin nollassa. Elämäntapamuutoksestani voit lukea täältä, postaus vähän valoittaa, että kuinka suuria muutoksia olen parin vuoden aikana tehnyt ja kuinka paljon olen tätä myötä tiputellut kilojakin pois.

Motivaatio maanantain postauksissa aion tehdä itselleni viikkotavoitteita, niin urheilun, kuin vähän ruokavalionkin suhteen (vaikka se puoli onkin pääsääntöisesti kunnossa), sekä ehkä vähän myös muuhunkin elämään liittyen. Aina seuraavana maanantaina käyn läpi sitä, että miten onnistuin tavoitteissani ja jatkanko samalla linjalla, muutanko jotain vai lisäänkö uusia tavoitteita. Suurin tavoite on löytää se innostus siihen liikuntaan niin, että en joutuisi esim. näin postausten avulla tsemppaamaan itseäni siihen, vaan lähtisin ihan omasta halusta vaikkapa juoksulenkille. Ehkäpä saan tässä tilanteessa kuitenkin tämän postauksen avulla tsempattua itseäni paremmin ja en todellakaan halua viikon päästä kirjoittaa, etten noudattanut mitään.


Motivaatio maanantai - viikko 1 / tavoitteet:

- Tällä viikolla en syö yhtään Lohiloa.

Tätä en tee niin vapaaehtoisesti, mutta mieheni valittaa joka päivä, että enkö pysty olemaan päivääkään syömättä kyseistä proteiinijäätelöä ja mies on kauhuissaan laskeskellut summia, mitä olen Lohiloihin työntänyt. Todistan nyt itselleni ja miehelleni, että pystyn olemaan ilman, mutta lupaan jo nyt, että tämä kohta poistuu samantien ensi viikkoa ajatellen - rakastan Lohiloita yli kaiken ja ne tulevat todellakin pysymään jatkossakin ruokavaliossa.

- Käyn edes yhden kerran juoksemassa portaita.

Paloheinään on avattu jonkin aikaa sitten uudet liikuntaportaat ja vaikka olen kovasti suunnitellut jo pitkään niiden testaamista, on se jäänyt toistaiseksi vain ajatustasolle. Tällä viikolla toteutan tämän, "juoksemisesta" en nyt niin tiedä, mutta kunhan käyn edes reippaasti kävelemässä rappusia sen verran, mitä kunto näin alkuun kestää.

- Teen kolme kertaa Fitness -sovelluksen treenin tällä viikolla.

Ostin pari viikkoa sitten joogamaton ja luulin jo silloin, että maton ostaminen jotenkin aiheuttaisi sen, että alkaisin tekemään edes jotain pientä kotitreeniä - no toisin kävi. Nyt otan joogamaton käyttöön ja teen kolme kertaa tämän viikon aikana puhelimessani olevan Fitness -sovelluksen mukaan treenin. Treenit ovat n. 10 minuutin mittaisia per päivä ja oikeasti super helppoja, en nyt tiedä saako niistä mitään sen suurempaa irti, mutta yritän nyt lähestyä ihan pienenkin tekemisen kautta sitä, että saisin sitä motivaatiota suuremmaksi. Tässä "viikkohaasteessani" ei ole nyt sinäänsä mitään sen suurempia sääntöjä ja jos innostunkin tekemään enemmän, niin se on pelkkää plussaa. 

- Herään ma-pe joka päivä viimeistään kello 08:00. Viikonloppuna voin nukkua 10:00 saakka.

Tämä tulee olemaan ehdottomasti vaikein kohta, sillä unirytmini on uskomattoman huono, yleensä menen nukkumaan vasta lähempänä aamua. Tänään heräsin kuitenkin jo kello 08:00 ja vaikka väsytti niin maan pirusti, on kerrankin ollut aikaa tehdä asioita ja ehkäpä pääsen myös aikaisin nukkumaan. Haluaisin niin oppia tällaiseen rytmiin ja nyt aion ottaa itseäni niskasta kiinni ja tosissani yrittää tämän kanssa.

- Juon vettä enemmän!

Juon tosi surkeasti vettä, mutta senkin edestä kiskon sitten Cola Zeroa. Limusta en luovu, mutta vettä on pakko lisätä, havahduin tähän asiaan pari päivää sitten ja olen nyt yrittänyt juoda koko ajan enemmän ja enemmän. Tällä viikolla kiinnitän erityisesti tähän huomiota ja toivon, että ensi viikkoon mennessä tämä on jo ihan normaalirutiini.


Näillä tavoitteilla lähden nyt kohti tätä viikkoa, haluan todellakin päästä kirjoittamaan ensi maanantaina siitä, että olen onnistunut kaikissa tavoitteissani ja voin lisätä uusia juttuja listalle. Treenaamisen suhteen tavoitteeni ei ole todellakaan enää laihtua, vaan saada vähän enemmän lihasmassaa ja samalla kasvattaa tätä olematonta kuntoa.

Ikuisuusprojekti on tuo takalistoni, meidän suvun naisia ei todellakaan ole siunattu käytännössä minkään muotoisilla pyllyillä, kaveripiirissänikin kaikki kyllä tietää mistä puhutaan, jos puhun rusinasta, mikä pitäisi saada jollain ihmeen kaupalla takaisin viinirypäleeksi. Mitään isoa peppua en tavoittele, mutta olisi kiva jos joka päivä ei olisi "long ass day" ja jotkut housut saattaisi jopa joskus istua takamuksen kohdalta. Asiaa ei yhtään auta se, että minulla on skolioosi, eli selkärankani on vinossa ja tämän takia myös lantioni on vähän vinossa selkääni nähden. Nämä on asioita mitä kukaan ei normaalisti huomaa, mutta välillä ärsyttää, kun tuntuu että housujen vetoketju on aivan eri kohdassa mitä esim. hupparin vetoketju. Selkäongelmien takia olisi myös hyvä, että keskivartalolihakset olisivat kunnossa, joten liikuntaa olisi nyt erittäin hyvä lisätä ihan oman terveytenikin takia.

Näillä lähdetään kuitenkin liikkeelle ja palaan näihin asioihin uudestaan sitten viikon päästä. Jos joku muu kamppailee näiden samojen asioiden kanssa, niin suosittelen kirjoittamaan vaikka paperille ylös pari tavoitetta ja oikeasti vain päättämään, että nyt vain suoritat ne. Nämä omat tavoitteeni eivät ole mitään ihmeellisiä, mutta tässä on hyvä aloitus ja toivottavasti Motivaatio maanantait menevät koko ajan vaativampaan suuntaan. Mitään sen suurempaa stressiä en tästä ota, tasapainottelen kuitenkin myös töiden ja koulun ohella arkeni ajankäytön kanssa, mutta jos löydän Netflixille aikaa, löydän myös näille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Latest Instagrams by @risingmess