KUKA OTTAA BLOGGAAJAN ASUKUVAT?

22.10.2017
Eli blogien (ja miksei ylipäätänsä kaikki) asukuvat - kuka ne oikein kuvaa? Toivottavasti joku kertoo minullekin, sillä tämä ei todellakaan ole mikään tietoa antava postaus, vaan täysi turhautuneisuus siitä, kun pohdin itsekin asiaa. Blogistani löytyy paljon asukuvia, mutta kuvat ovat otettu viimeisen vuoden aikana matkustaessani, kun seuranani on ollut aina joku toinenkin henkilö (joka on valitettavaksi joutunut uhriksi kameran taakse). Hääkuviakin on paljon, mutta niistä on tietenkin maksettu - jos uisin rahassa, niin palkkaisin jonkun ottamaan aina tarvittaessa asukuvia…

Tiedän, että monella on se Instagram Husband, joka kuvailee aina kaiken tarvittavan, mutta jos haluat käytännössä ottaa lähes päivittäin kuvia, niin meneekö oikeasti muka kahden ihmisen aikataulut niin hyvin yhteen, että aina se "IG-hubby" on valmiina kuvaamaan. Vai sitäkö se tosiaan kaikessa sanan merkityksessään sitten tarkoittaa, että sinulla on joku ihminen, joka ihan oikeasti on aina kuvaamassa kaiken...?

Omassa blogissani/Instagramissa ei taida olla yhtä ainutta kuvaa, minkä oma mieheni olisi ottanut – kaikella rakkaudella, mutta jos järjestetään "surkein valokuvaaja" -kilpailu, niin tiedän yhden tyypin, kenet voi ilmoittaa siihen kilpailuun. Omat kuvani ovat pitkälti äitini, siskoni tai parin kaverini ottamia ja suurin osa on otettu myös ihan itse kameralla (selfie-meiningillä). Nämä omat "IG-Hubbyt" ovat kuitenkin edellä kerrotun mukaan tosiaan olleet niitä matkakumppaneita ja nyt kiinnostaisi hyvin paljon, että mistä löydän jatkossa sen "24/7" mukana kulkevan kuvaajan. Myöskään selfieillä ei kovin pitkälle pääse, jos tahtoo oikeasti kunnolla koko asusta kuvan.


Perustaessani ensimmäisen blogini kymmenen vuotta sitten, oli kaikki asukuvat otettu itselaukaisimella sisätiloissa (joskus jopa parvekkeella tai terassilla, sen pidemmäs tuli harvoin poistutta kuvaamaan), mutta nykyään ei kauheasti houkuttele kuvien ottaminen sisätiloissa kotona. Luonnonvalo on ehdottomasti paras valaistus kuvien kannalta ja muutenkin ulkona kuvattuihin kuviin saa aina aivan erilaisen tunnelman, mitä kotona (tai ainakaan meidän asunnosta en keksi yhtään hyvää kuvauspaikkaa kokovartalokuvia ajatellen).

Aikaisemman blogihistoriani aikana olen kerran ostanut langattoman kaukolaukaisimen ja muutamia kuvia kuvasinkin tämän avulla, tosin taas kerran sisätiloissa. Olen nyt sen verran syvällä tässä elämääkin suuremmassa ongelmassa, että päädyin lopulta googlettamaan näitä asioita ja lopputulos oli se, että olen kamerajalan omistaja ja käytössä on kaukolaukaisin Canonin oman sovelluksen kautta (joka toimii tosin puhelimella, ostoslistalla on nyt se pienempi langaton kaukolaukaisin).


Kamerajalan ostin Gigantista, halusin muutenkin googlettelujen jälkeen tämän edullisen mallin testailuun (Hama Star 61 kamerajalka) ja kävi vielä hyvä tuuri, että kyseinen kappale oli alennuksessa (se oli tullut asiakaspalautuksena ja hinta oli n. 40% halvempi ovh:sta). Niin itsevarma en ole, että lähtisin laukaisimen, kamerajalan ja kameran kanssa keskelle vaikkapa Helsingin keskustaa, mutta näiden kanssa voi pelleillä jossain rauhallisessa paikassa, jos kuvaaja-apua ei oikeasti saa mistään ja siitä huolimatta haluaisi kuitenkin ikuistaa asun kuviksi.

Voin kuvitella, kuinka suurin osa tutuistani (ja miksei joku muukin) on varmaan aivan kauhuissaan näistä ajatuksista - nään jo, kuinka kaikilla pyörii päässä ajatus, että ”miksi sitten pitää edes kuvata?”. Tästä blogista on tullut lyhyessä ajassa itselleni erittäin tärkeä osa arkeani ja tulen niin hyvälle mielelle siitä, kun saan ikuistaa omaa tyyliäni kuviksi ja kirjoittaa näitä postauksia, sekä ehkäpä joku saa vaikka itse inspiraatiota niistä. Olen itse ollut kymmenen vuotta sitten se nuori, joka halusi perustaa oman tyylibloginsa, kun olin lukenut ihaillen muiden bloggaajien blogeja ja miettinyt, että joku kaunis päivä tahdon itsekin julkaista laadukkaita ja kivoja kuvia juuri siitä omasta tyylistäni. Muutenkin kirjoittaminen on minulle tärkeää, blogi luo parhaan mahdollisen alustan tuoda omia ajatuksiani ilmoille ja mikä sen parempaa, kuin blogipostaukset kuvien kera. 

Asukuvat ovat kuitenkin tämän blogin yksi kantava hedelmä muiden aiheiden joukossa, sekä miksi heittää hyvä asu hukkaan, jos sen voi ikuistaa kuviksi - oli kuvat kuvannut sitten joku muu, tai minä itse pienten apuvälineiden kera.

12 kommenttia:

 1. Mä kuvaan 99% itse jalustalla. Olisikin joku, joka kuvaisi joka päivä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no älä muuta sano! :D Mäkin nyt kovasti harjottelen tän jalustan kanssa, nään tässä sen plussapuolen ainakin, että mun on helpompi olla tossa kameran edessä, kun itse hallinnoin sitä tilannetta, eikä kamera ole jollain toisella henkilöllä kädessä (jolla menee pahimmillaan hermo kun aina haluan sen yhden kuvan lisää).

   Ja ps. täällä ilmottautuu yksi sun blogisi lukija, oon lukenut sun juttuja ihan blogin alusta saakka! :)

   Poista
 2. Ne blogit, joita mä seuraan, niin usein kuvat on toisen bloggaajan ottamia ja samalla kuvausreissulla saatetaan räpsiä useamman asun kuvat, lokaatiota vaihtaen tietysti :p

  - Kiia / https://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä hyvä käytäntö, molemmat voittaa ja kameran takana on sellanen ihminen, joka ymmärtää sitten sataprosenttisesti, että miks niitä kuvia otetaan ja ehkäpä se kuaustaitokin on vähän parempaa, mitä esim. omalla miehelläni, jolle kamera on aivan vieras esine. :D

   Poista
 3. Heippa. Löysin vasta sun blogin ja tykkään sun tyylistä 👌 Hyviä kysymyksiä, itse olen aika vasta-alkaja tässä bloggailussa ja kuvat ovat usein tuottaneet päänvaivaa. MUTTA mun IG-Hubby eli poikaystävä on alun vastahakoisuuden jälkeen nykyään jopa iha ok-fiiliksellä mua kuvannut (ja taidot karttuneet siinä samalla), mutta emme tosiaankaan päivittäin kuvaa (ois varmaan ex siinä vaiheessa, jos näin vaatisin). Muutaman muun bloggaajan kanssa olen kuvaillut (igstä suoraan kyselty puolin ja toisin) ja kaverit sekä äiti aina mahdollisuuksien mukaan valjastettu kuvaamaan! Mielellään aina uusiin tyyppeihin tutustun, saatais kuvia puolin ja toisin jos yhdessä kuvailtais, millois otetaan kamerat käteen? Kivaa syksyä sulle 😊😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiva kun kommentoit, mäkin löysin sun blogin tossa vähän aikaa sitten ja oon sitä lukenutkin, oon vaan jotenkin tosi surkea kommentoinnin kanssa, vaikka samastuisin ja allekirjoittaisinkin jonkun mielipiteet postauksissa sataprosenttisesti... Ehkäpä mun pitäisi uskaltaa itsekin kommentoida vähän enemmän blogeja, kun näitä kommentteja on itsekin kiva aina saada ja kuulla muiden mielipiteitä asioista. :)

   Ei kuule mikään huono idea, mä voisin laittaa sulle myöhemmin viestiä vaikka Ig:ssä siellä yksityisviestien kautta, nyt alan just kiiruhtamaan koiraa lenkittämään ja sitten koulua kohti! :)

   Poista
 4. Kaikki minun blogissa näkyvät kuvat minusta on ottanut mieheni. Olen onneksi saanut hänet innostettua valokuvaamaan ja ainakin toistaiseksi hän on toiminut hovikuvaajana ihan mukisematta :) Ilman miestä olisinkin sitten aika lailla jalustan varassa. Meillä menee työaikataulut sen verran ristiin, että ihan joka päivä en saisi esim. asua kuvattua, mutta se ei (toistaiseksi) haittaa, kun blogini ei ole kokonaan omistettu tyyli/pukeutumisjutuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi oma bloginikin on yhdistelmä montaa eri aihetta, enkä julkaise päivittäin asupostauksia (vaikka kovasti haluaisinkin julkaista nykyistä enemmän), muuten olisin aika pulassa kuvieni kanssa. :) Kävin katsomassa blogistasi asukuvia, vähän eri meininki siellä, mitä minun asukuvissani olisi, jos mieheni olisi ne ottanut... Voit kyllä antaa kehut miehellesi, ehkä meilläkin oman ukon kanssa joskus kohtaa tämän asian kanssa joku yhteisymmärrys ja mies voisi välillä jopa kuvia ottaa (ja myös kuuntelisi, että miten sitä kameraa pidetään kädessä :D).

   Poista
 5. Itellä useimmiten kaveri tai poikaystävä kuvaa, mutta itekin pitäis kyl toi kameranjalka hankkia! Helpottais niin paljon. Hyvä postaus. :)

  www.nooraemilia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse oon huomannut nyt ton kamerajalan kanssa, että vaikka se onkin suuri apu, jos muita kuvaajia ei ole, niin hitsi se vie kyllä aikaa, kun sen kanssa säätää. Mutta parempi se on, kuin ei mitään ja siinä suhteessa suosittelen kyllä! :)

   Poista
 6. Jalan kanssa kuvaan. Aikaa vievää se on mutta en muutakaan tapaa ole vielä keksinyt. Välillä aina kavereita, poikaystävää ja siskoa hyväksi käyttäen. Olisi kyllä ihanaa että olisi joku joka voisi aina tulla ja kuvata ja vielä vaikka muokatakkin niin olisi kyllä luksusta😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vie kyllä ihan älyttömästi aikaa! Oon käyttänyt sitä nyt ihan sisätiloissa apuna, mutta myös paristi ulkona. Tää on vaatinut sen, että ensin oon ajanut autolla jonnekin, missä sitten "kehtaa" yksin kuvailla ja sitten alkaa kaikki säätäminen kameran asennon ja kaukolaukaisimen kanssa. Kyllä tällä tavoin kuvia saa, mutta kuvakulmat jää aavistuksen tylsiksi, ei se kamerajalka ihan sitä oikeaa kuvaajaa korvaa. :)

   Ja toi ois kyllä vaan niin luksusta, joku 24/7 kuvaaja! :D

   Poista

Latest Instagrams by @risingmess