KAUHUJUTTUJA JA TÄTI MONIKA BERLIINISSÄ

20.10.2017
Pictures: Berlin, June 2017.

Eilinen oli ihan kauhea päivä, tai no tarkemmin keskiviikon ja torstain välinen yö. Minulla oli eilen torstaina koululla näyttötutkinto ja tein vielä keskiviikon ja torstain välisenä yönä yömyöhään viime hetken valmisteluja koulujuttuihin. Opiskeluun tuli täysi stoppi siinä vaiheessa, kun työhuoneeni lattialla vilisti yhtäkkiä ohitseni elämääkin suurempi hämähäkki. Tähän mainittakoon, että minulla on diagnosoitu erittäin vakava hämähäkkipelko ja olen vuosia tehnyt töitä sen eteen käymällä mm. juttelemassa asiasta niin yksilö-, kuin ryhmäterapiassa ja olen päässyt jotenkin parempaan pisteeseen pelkoni kanssa, mutta edelleenkin kohtaaminen hämähäkin kanssa (ja varsinkin sisätiloissa, sekä vielä omassa kodissa) on äärimmäisen haastavaa.

Tästä koitui sitten niin suuri show, että herätin mieheni, joka ei vastaavasta pelosta kärsi, mutta hämähäkki oli niin iso, että miehenikin kavahti sitä ihan samanlailla mitä minäkin ja meillä meni kaksi tuntia saada se pois asunnosta (sillä se p*skiainen onnistui kerran karkaamaan ja taas jahdattiin sitä uudelleen). En ole koskaan nähnyt Suomessa niin isoa hämähäkkiä ja eipä ollut miehenikään, tästä syystä ei uskallettu edes yrittää tappaa sitä. Lopulta sain hämähäkin nalkkiin viinilasin sisään, ujutettiin paperi siihen alapuolelle ja sitten pohdinkin itkien että mitä teemme sille. Lopullinen ratkaisu oli aika älytön MacGyver viritelmä, liimasin kuumaliimalla sen lasin kiinni siihen paperiin ja koko viritelmä meni kolmen muovipussin sisällä ulos roskikseen. 

Kaiken sen itkemiseni, huutamiseni ja panikoimiseni jälkeen ei ollut toivoakaan siitä, että olisin päässyt nukkumaan ja tästä syystä en nukkunut sitten kyseisenä yönä ollenkaan. Onneksi näyttötutkinto meni kuitenkin hyvin, pääsin sen läpi ja suoritin samalla englanninkielen hyväksytysti, kuulemma vielä kiitettävästi, vaikka hyvä että aivot toimivat väsymyksen takia edes suomeksi… Hämähäkkishow vainosi sitten niin pitkälle saakka, että kaikessa tässä unenpuutteessa ja sekoilussa unohdin aivan totaalisesti sopimani tärkeän tapaamisen tälle aamulle, mutta onneksi asia hoitui ja saatiin siirrettyä se ensi viikolle. Tänään luvassa on kuitenkin hauska ilta, mennään pienellä porukalla Linnanmäelle ja voin (toivottavasti) lopettaa tämän murehtimisen hämähäkin kanssa. Edelleenkin mietin kuollakseni, että mistä se on tiensä tänne löytänyt ja koko ajan tulee kylmiä väreitä kun edes ajattelen sitä. 

Jätetään tämä kauhujen show nyt kuitenkin tähän ja koska ulkona on niin älyttömän kylmä tällä hetkellä (lämpömittari näytti miinusasteita), niin nyt on hyvä hetki palata takaisin taas asukuviin kesäkuun Berliinin reissusta. Näissä kuvissa oltiin Kurfürstendamm -kadun lähettyvillä ja itse Kurfürstendamm on Berliinin kuuluisimpia katuja, nykyään se kuuluisin ostoskatu. Ku'dammin varrelta löytyy yksi lemppariliikkeistäni, eli Forever21, sekä mm. Urban Outfitters, Pull & Bear jne. Eli juuri ne kaupat, mitä Suomesta ei löydy ja joihin on ilo päästä käymään ulkomailla ollessa.

Ku'dammin varrella on paljon erilaisia liikkeitä, erityisesti juuri kaikki merkkiputiikit ja ostoskadun varrella on myös paljon pieniä kahviloita, sekä ravintoloita. Hintataso on ruokapaikoissa ehkä aavistuksen verran korkeampi verrattuna moneen muuhun paikkaan Berliinissä, koska onhan kyseessä taas yksi turistien suosimista kohteista. 


Vaikka reissulla tuli paljon käveltyä, on Berliini niin iso kaupunki, että sitä joutuu pakostakin turvautumaan julkiseen liikenteeseen. Ensivilkaisulla julkisen liikenteen kartta näyttää aivan heprealta näin suomalaisen näkökulmasta, mutta sen hiffaa nopeasti ja julkisilla kulkeminen on lopulta yllättävän helppoa. Toistaiseksi olen kulkenut Berliinissä metrolla, junalla ja bussilla - ratikka on vielä kokeilematta.

Yöpymisen suhteen omaksi lempparialueekseni on muodostunut Alexanderplatz (missä on mm. Primark...) ja Alexanderplatzilta pääsee kätevästi n. 15 minuutissa julkisia käyttäen Ku'dammille. Ihan ensimmäisellä kerralla Berliinissä käydessäni yövyimme ystäväni kanssa ostoskadun vieressä Hotel Palacessa (sviitissä, aivan naurettavaan pilkkahintaan, meillä oli ihan uskomaton tuuri), mutta tämän jälkeen olen kokenut helpommaksi Alexanderplatzin, sieltä on mielestäni paremmat yhteydet muualle kaupunkiin ja alueena se on enemmän mieleeni.


MEKKO: FOREVER21
LAUKKU: MICHAEL KORS
KENGÄT: MICHAEL KORS

Asusta sen verran, että kietaisumekkoja näkyi tänä kesänä yllättävän paljon ja ostettuani tämän yksilön, tuntui että sen jälkeen niitä bongasi jokaisella vaatekauppareissulla. Kukkakuosi on myös se toinen juttu, olen ollut aina innostunut tästä Täti Monika -henkisestä kukkamekkopukeutumisesta ja tänä kesänä se sisäinen Täti Monikani kiljui onnesta, kun kukkakuosia oli joka puolella. Toki en ole ainoa tästä innostunut ja sen myös huomasi pariin otteeseen, meillä kävi mm. kahdesti viikon sisään siskoni kanssa niin, että olimme käytännössä identtisesti pukeutuneet ja tästä ei tietenkään oltu sovittu.

Jalassa on Michael Korsin Fulton ballerinat ja vaikka kengät veteleekin ihan viimeisiään noissa kuvissa (heitin ne lopulta tämän kesän päätteeksi roskikseen), olivat ne palvelleet kolmen vuoden ajan ja käytin niitä aivan älyttömästi. Olen omistanut viidet Korsin ballerinat ja jatkossa sijoitankin vain niihin, tai muihin oikeasti hyviin nahkaballerinoihin, lättäjalkani ei kestä enää täysin tasapohjaisia "kertakäyttöballerinoja". Tai eipä ne jalat kestä kauheasti mitään tasapohjaisia kenkiä, olen entinen taitoluistelija ja jalkani on täysin muokkaantunut ja "lättäytynyt" luistimen ansiosta. Tästä syystä käytän ennemmin korkokenkiä, kuin matalapohjaisia kenkiä, sillä korkokengissä jalkani on paljon paremmassa asennossa, mitä tasaisen pohjan kanssa. Tarvitsisin kunnon tukipohjalliset, mutta niiden hankkimisen voikin sitten lisätä suoraan sinne "ikuisuus to do -listaan" - tällaisia asioita ei saa vain jotenkin ikinä aikaiseksi.

Tässä taas yksi satsi lomareissun asukuvia, nyt alan valmistautumaan iltaa varten ja yritän toipua hämähäkkitraumoistani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Latest Instagrams by @risingmess