BRANDERBURGER TOR

15.10.2017
Pictures: Berlin, June 2017.

Nyt on kaikki vanhat New Yorkin asukuvat viime vuodelta käyty läpi ja nyt voinkin siirtyä käymään sitten kesäkuun 2017 Berliinin reissun kuvia läpi. Olin reissussa siskoni ja ystäväni kanssa, nautimme lämpimistä kesäpäivistä ja kiertelimme kaupunkia muutaman päivän ajan. Itse olin ties kuinka monetta kertaa jo Berliinissä, ystävänikin oli siellä aiemmin ollut, mutta siskolleni reissu oli ensimmäinen Saksaan. Rakastan Berliiniä kaikessa sen karuudessaan ja yksinkertaisesti myös senkin takia, että Saksa on halpa maa - pienelläkin budjetilla syö hyvin, yöpyy hienossa hotellissa ja shoppailee matkalaukun täyteen.

Naurattaa, kun katson kaikkia näitä reissukuvia, jalassa tuntuu olevan aina vaan Adidaksen tennarit, mutta minkäs sille voi, kun kaupunkilomilla tulee käveltyä ja jalassa on pakko olla hyvät kengät. Käveltiin muistaakseni tämän postauksen kuvien reissupäivänä n. 17km ja tähän päälle vielä matelukävelyt shoppaillessa, eli ei olisi korkkareilla tämä taival mennyt ihan yhtä hyvin.


Kuvat on otettu Brandenburgin portin läheisyydessä ja koska kyseessä on Berliinin yksi suosituimmista nähtävyyksistä, on alueella aina tosi paljon turisteja. Ja siellä missä on turisteja, on myös paljon näitä omia inhokkejani, eli asuihin pukeutuneita ihmisiä, jotka tunkevat väkisin turistien kuviin ja tämän jälkeen pyytävät rahaa. Ei siinä mitään, jos ihmiset haluavat itse mennä ottamaan kuvia heidän kanssaan, mutta ai saakeli kun pistää vihaksi, kun väkisin tungetaan ja ollaan koura ojossa samantien. Jouduttiin tyttöjen kanssa kohteeksi, vaikka kuinka yritettiinkin välttää näitä tyyppejä, mutta heti kun silmä välttää, niin joku hahmo on jo juossut viereesi rahaa vinkuen.

Seuraavan kerran kun menen taas Berliiniin, voin kyllä skippaa suosiolla nämä kaikki nähtävyydet (ja niiden mukana tulevat rahankerjuuhahmot). Olen ollut aika monta kertaa ensikertalaisen kanssa kyseisessä kaupungissa ja jokainen reissu vähän toistaa itseään, olen nähnyt Brandenburgin portinkin nyt tarpeeksi monta kertaa. Vaikka  Berliinillä onkin mahtipontinen historia ja jokaisella nähtävyydellä on oma tarina kerrottavana, niin liika on liikaa. Toki voisin vaihtaa välillä myös matkakohteita, tuppaan aina löytämään sen yhden lempikaupungin ja sen jälkeen ravaan siellä sitten jatkuvasti. Kööpenhamina oli pitkään tämmöinen rakkauskohde itselleni ja nyt Berliinin katuja on kulutettu hyvin parin viimeisen vuoden aikana.


AURINKOLASIT: PRIMARK
TOPPI: ZARA
HAME: FOREVER21
KENGÄT: ADIDAS
REPPU: MICHAEL KORS

Parasta Berliinissä on kuitenkin Primark... Jep, se on se suurin syy, miksi siellä on ravattu. Meinasin pyörtyä ensimmäisen kerran kun kyseiseen vaatekauppaan pääsin, en voinut uskoa silmiäni hintalappujen kanssa (älyttömän halpaa) ja itse vaatteet/asusteet ovat juuri sen hetken muodin mukaisia ja ihan samanlaista laatua, mitä kaikissa Suomenkin normivaatekaupoissa. Berliinissä on myös toinen lempparikauppani Forever21 ja mm. Urban Outfitters, Pull & Bear jne. Vaatteissa tykkään ostaa edullista käyttötavaraa ja nämä Primark ja Forever21 ovat juuri näiden kriteerien kannalta unelmia. En malta odottaa, että lähden siskoni kanssa joulukuun alussa Amsterdamiin, siellä on kuulemma tuplasti isompi Primark, mitä Berliinissä ja olen nyt jo myynyt käyttämättä jääneitä vaatteita eteenpäin ja tehnyt tilaa vaatekaappiin uusille tulokkaille!


Siinä vielä itse portistakin kuva ja kuten näkee, niin aikamoinen turistimeininki vallitsee alueella. Berliini on kuitenkin huikea kaupunki ja jokainen, joka miettii sinne matkustamista, niin ei muuta kuin go for it! Berliinissä yhdistyy kyllä kaikki kaupunkiloman ainekset ja edelleenkään en voi hehkuttaa liiaksi sitä, kuinka halpaa siellä on tähän Suomen hintatasoon verrattuna. Lentojen hinnat pyörii parhaimmillaan alle satasen paikkeilla (meno-paluu) ja kaupungissä on nähtävää ja tehtävää monen päivän ajaksi. Kolme kertaa olen mennyt myös Berliinistä junalla Krausnickiin, missä sijaitsee euroopan suurin "trooppinen saari"-lomakeskus Tropical Islands (ja tämä on todellakin kokemisen arvoinen).

Berliinipostauksia on tulossa vielä lisää, joten palaan näihin kesätunnelmiin ja Berliini-tarinoihin myöhemmin uusien postauksien parissa. Näihin on muutenkin ihan kiva uppoutua näin pimenevien ja kylmien päivien keskellä, varsinkin kun Suomen kesä oli tänä vuonna vähän mitä oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Latest Instagrams by @risingmess