READY FOR SCHOOL?

1.10.2017
Pictures: New York, September 2016.

Postauksen kuvat ovat viime vuoden New Yorkin reissulta yhden päivän asukuvat, tällä kertaa paikkana oma lempparini Times Square ja päässä taas korvapanta. Kuvien asu on aika kouluhenkinen lappuhaalareineen ja reppuineen, joten ajattelin tehdä postauksen siitä, kuinka päätin vihdoinkin toteuttaa yhden suurimmista unelmistani ja aloittaa opiskelut yrittäjyyden ohella.

Olen ollut aina erittäin kiinnostunut hiuksista ja unelma-ammattini onkin ollut aina parturi-kampaaja. Omassa lähipiirissäni olen ollut vuosia se henkilö, kenelle soitetaan, kun tarvitaan apua hiusten suhteen. Alunperin olin menossa jo peruskoulun jälkeen ammattikouluun opiskelemaan parturi-kampaajaksi, mutta ryhmäpainostuksen vuoksi päädyinkin lopulta lukioon. Lukion jälkeen tie vei vuosien mittaan eri työpaikkojen kautta minut ripsienpidennysten pariin, ja tätä kautta kauneusalalle ja tässä ollaan viihdytty jo kohta lähemmäs viisi vuotta.


Rakastan kauneusalaa ja tämä on ehdottomasti se oma juttuni, samoin kuin yrittäjyyskin. Tästä syystä päätin, että nyt on aika alkaa kehittämään omaa osaamista suuremmalle tasolle ja toteuttaa ainainen haaveeni parturi-kampaajan urasta. Hain alkuvuodesta aikuispuolelle suorittamaan hiusalan perustutkintoa ja tätä nykyään olen nyt virallisesti opiskelija ja tästä rouvasta tulee ihan oikeasti vihdoinkin parturi-kampaaja!

Aikuispuolella koulu käydään huomattavasti nopeammin verrattuna peruskoulun jälkeiseen ammattikouluun, alustavan suunnitelman mukaan olen vuoden 2018 joulukuuhun mennessä täysin valmis parturi-kampaaja. Ensimmäiset näyttötutkinnot suoritan tänä vuonna ja olen vuodenvaihteessa jo täysin pätevä leikkaamaan, tekemään partakäsittelyitä, kampauksia, sekä meikkaamaan/ehostamaan. Koulupäiviä minulla on viikossa n. 3-4, tämän lisäksi opiskeluun kuuluu tottakai etänä tehtävät opiskelut, mutta kokonaisuudessaan koulua on juuri sen verran, että pystyn työskentelemään sen ohella.


KORVAPANTA: FOREVER21
AURINKOLASIT: STEVE MADDEN
NYÖRIPAITA: FOREVER21
HAALARI: FOREVER21
KENGÄT: ADIDAS
REPPU: MICHAEL KORS

Odotan innolla sitä, että pääsen hiljalleen muuttamaan työkuvioitani enemmän ja enemmän hiusten pariin, olen tehnyt niin pitkään ripsienpidennyksiä, että nyt on tullut se hetki vastaan, kun oikeasti kaipaa vähän jotain muutakin työrintamalle. Olen myös sen verran onnellisessa asemassa, että olen jo kauneusalalla, toimin nyt jo yrittäjänä ja ammatillinen koulutus mahdollistaa tilanteessani sen, että pystyn hyvin jo opiskeluaikana aloittamaan alan töitä. Remppasin vähän työtilaani viime keväänä koulun alkaessa ja minulla on nyt jo kampauspiste, jotta saan mahdollisimman paljon harjoitusta koko opiskeluaikani ohella.


Itse koulussa oleminen on oikeasti niin siistiä! Uskoisin, että varmasti monella, jotka palaavat uudestaan aikuisiällä opiskelemaan, on täysin erilainen suhtautuminen kouluun, mitä nuorempana, kun koulu on saattanut tuntua pakkopullalta. Vaikka opiskelenkin vain toisen asteen koulutuksessa, enkä yliopistossa/ammattikorkeakoulussa (mitä monet ovat automaattisesti erehtyneet luulemaan kerrottuani olevani opiskelija), olen niin tyytyväinen itseeni, että toteutin kymmenen vuoden jälkeen sen, mitä piti tehdä jo aikoinaan yläasteen jälkeen.

Muutenkaan en kauheasti perusta siitä, että ihmisiä laitetaan jonkin sortin "arvoasteikkoon" sen mukaan, että kuinka korkealle kouluttautunut on, huomaan heti, kuinka olen joidenkin silmissä alempiarvoisempi, kun en ollutkaan missään "hienossa koulussa". Olen itse tehnyt töitä ihan hulluna koko aikuisikäni ja saanut uskomattoman paljon kokemusta ja osaamista työelämässä, sekä ryhtynyt yrittäjäksi käytännössä täysin yksin, ilman mitään apuja ja saanut homman toimimaan. Moni vähätteli päätöstäni yrittäjyyden suhteen ja sanoi myös suoraan, ettei hommasta tule yhtään mitään, ryssin kuulemma vain kaiken. Onneksi näin ei käynyt ja yrittäjyys on ollut paras päätökseni koskaan työrintamalla ja tämän hetkinen opiskeluni vain tukee sitä ja antaa lisämahdollisuuksia älyttömästi tulevaisuutta ajatellen.

Meillä kuuluu kouluun parturi-kampaajakoulutuksen ohella myös englannin- ja ruotsinkielen ammattisanastoa ja en olisi ikinä uskonut olevani näin innoissani mm. ruotsinkielen opettelusta uudelleen. Englanti minulla on vahva ja osaan ammattisanaston hyvin, ruotsinkielen kanssa olen täysin lastenkengissä ja nyt saan pyynnöstäni ammattisanaston lisäksi vielä "uudelleenkoulutuksen" ruotsinkielen alkeisiin ja perusteisiin. Meillä on Suomessa oikeasti aika hyvin asiat koulutusjärjestelmän suhteen, olen vieläkin yllättynyt siitä, kuinka kattava käymäni aikuispuolen ammatillinen koulutus oikeasti on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Latest Instagrams by @risingmess