HÄÄPUVUN KORJAUKSET + LAIHTUMISPROSESSI

1.10.2017
Ostin unelmieni hääpuvun jo muutama vuosi sitten, aloin kyselemään vähän alustavasti Facebookissa kirpputorilta hääpukua käytettynä ja unelmieni puku löytyikin kuin vahingossa parissa tunnissa tätä kautta. Puku on Enzoani Fatima ja se oli kaikkea, mitä olin toivonutkin; pitsiä ja tylliä (ilman mitään blingiä). Aion kertoa vielä myöhemmin lisää puvustani suuremman kuvasaldon kera, sillä tämä postaus käsittelee nyt hääpukuni käyttämistä ompelijalla, sekä laihdutusprosessia, mitä kävin läpi ennen häitä.

Pukuni oli muuten täydellinen, mutta kerkesin katsella sitä roikkumassa niin kauan, että aloin tykästymään ajatukseen, että pukuun teetettäisiin olkaimet. Muutamassa vuodessa kerkeää tapahtumaan myös paljon, olin puvun ostohetkellä n. kokoa 40 (puku oli myös kokoa 40), tämän jälkeen jojottelinkin taas painoni kanssa ja välillä puku oli aivan liian pieni ja välillä taas jo vähän iso. Kaksi vuotta sitten otin itseäni kunnolla niskasta kiinni ja tein elämäntaparemontin ja sillä tiellä olen edelleenkin. Tulen kertomaan vielä paljon yksityiskohtaisemmin koko painonpudotusprosessistani, elämäntaparemontti ei ollut mikään häitä varten tehty juttu, vaan häät olivat vain hyvä motivaatio matkan varrella.

Tasan puoli vuotta ennen häitä olin tiputtanut painoa jo ihan älyttömästi siitä, mihin olin pahimmillani itseni päästänyt, mutta tiputettavaa oli vielä. Puku meni päälle, vetoketju meni kiinni, mutta yläkroppa pursui puvusta aika kiitettävästi. Tiesin kuitenkin, että paino tulee vielä tippumaan ja otin yhteyttä Ateljé Tuhkimotarinan Heidi Tuiskuun, josta olin kuullut älyttömän paljon hyvää mm. Facebookin hääryhmissä. Aloitimme maaliskuussa projektin hääpukuni kanssa ja etenimme puvun kanssa oman laihtumiseni myötä, valmiin puvun sain kotiutettavaksi lopulta hääviikolla elokuussa, sillä jätimme viimeiset kavennukset ihan hääpäivän kynnykselle.

Hääpuvun kaventamisen lisäksi Heidi taikoi pukuuni kauniit olkaimet, jotka tekivät puvusta täydellisen kokonaisuuden ja samalla olkaimet myös vähän kavensivat omaa hartialinjaani, sillä omaan aika leveät hartiat. Seuraavissa mustavalkoisissa kuvissa näkyy täydelliset olkaimeni ja lopullinen olemukseni hääpäivänä. Kuvat on kuvannut hääkuvaajamme Mikko Pääkkönen.
En ole ihan satavarma lopullisesta koosta, mitä hääpuku vastasi viimeisten kavennusten jälkeen, mutta hääpäivänä puku oli täydellinen, eikä tarvinnut miettiä, että joku osa kropasta pursuaa puvusta väkisin ulos. En voi vieläkään uskoa, että käytän XS/S-koon vaatteita nykyään ja että olen päässyt elämässäni tilanteeseen, jossa vaatekaappini on täynnä vaatteita, joista oikeasti pidän, eikä rötkyjä, mitkä on valittu vain peittävyytensä mukaan.

Elämäntaparemonttini on kuitenkin vielä kesken, seuraava etappi on keksiä, että mistä löydän intohimon liikkumiseen, olen suurimman työn tehnyt pelkällä ruokavaliolla ja liikkuminen on jäänyt aivan minimiin. Pääsin kuitenkin tavoitteisiini häihin mennessä ja tästä on nyt hyvä jatkaa kropparemonttia, ehkäpä joku kaunis päivä tähän vartaloon saadaan vaikkapa jonkin sortin pylly salilla käynnin tuloksena nykyisen rusinan sijaan ja housut ei roiku persuksen kohdalta niin pahasti.

Alla näkyy vielä puhelinkuvina tuloksia hääpuvun korjausprosessin ajalta. Ensimmäisessä kuvassa vasemmalla vasta hahmotellaan olkaimia, keskimmäisessä kuvassa olkainten pitsejä on sommiteltu nuppineuloin kiinni ja samoin alustavia kavennuksia katsottu ja viimeisessä kuvassa puku on täysin valmis. Helman laahukseen tehtiin myös nostomahdollisuus häävalssin ajaksi ja pukuun tehtiin matkan varrella myös muutamia pieniä muitakin muutoksia.

MAALISKUUN ALKU - HUHTIKUUN LOPPU - ELOKUUN ALKU

Yllä olevasta kuvasta näkee mm. myös sen, että mitä enemmän on tiputettavaa, sitä nopeammin paino alkuun lähtee ja hiljalleen painonpudotus tietenkin hidastuu, mutta tuloksia kyllä tulee, kunhan pitää kiinni terveellisistä elämäntavoista ja ennen kaikkea on kärsivällinen. Yhdessä yössä, viikossa tai kuukaudessa ei paljoa saavuteta, itselläni on takana tätä prosessia kahden vuoden verran ja edelleenkin olen tällä tiellä. Muutenkaan en koe olevani "dieetillä/laihdutuskuurilla" ja yleensä korjaankin ihmisiä siinä vaiheessa, kun minua moralisoidaan siitä, ettei mikään dieetti ole pitkällä tähtäimellä hyväksi - kyseessä ei ole mikään dieetti, vaan elämäntapamuutos, en näännytä itseäni, vaan syön usein ja paljon, mutta fiksusti.

Kiitos vielä Heidille, joka teki viittä vaille täydellisestä puvustani totaalisen kympin - tunsin itseni kauniiksi hääpäivänä kauniissa mekossa! Suosittelen lämpimästi Heidi Tuiskua kaikille, olipa kyseessä sitten puvun korjaus, tai hääpuvun teetättäminen alusta saakka. Kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Latest Instagrams by @risingmess