BIRD KIMONO JA KOULUARKEA

3.10.2017
Kuinkakohan kauan tämä hehkutusfiilis jatkuu, olen niin älyttömän innoissani tästä blogista ja olen ollut nyt ihan sekaisin nämä pari päivää, mitä tämä blogin julkistamisen jälkeinen härdelli on kestänyt. Uskaltauduin tekemään myös oman Facebook -sivun blogille, vaikka tämä tuntuikin ihan älyttömän suurelta askeleelta. Blogi on nyt myös blogit.fi palvelussa, sekä Bloglovin':ssa.

Tässä parissa päivässä on tapahtunut niin paljon, etten malta odottaa, että saan kaiken kirjoitettua postausten muotoon ja jaettua tänne. Olen sopinut eilen blogin kannalta älyttömän kivoja juttuja ja tämän lisäksi minulta on lähipiiristäni kysytty erittäin tärkeitä kysymyksiä, joihin olen vastannut myöntävästi. Nämä jutut tarvitsevat kuitenkin ehdottomasti omat postauksensa, joten (ärsyttävästi) aion pitää nyt hetkellisesti nämä asiat vain omana tietonani.

Vaikka olenkin tehnyt varastoon reippaasti erilaisia postauksia, pyrin tekemään mahdollisimman usein myös sellaisia ns. höpöttelyjuttuja. Näin pystyn kertomaan itsestäni lisää blogiin, sekä siitä, mitä minulle oikein kuuluu ja millaista se elämäni on - onhan tämä blogi kuitenkin kaikessa kokonaisuudessaan sisältö minun elämästäni ja ajatuksistani. Tällä tavoin blogi pysyy kivasti tasapainossa, kun julkaisee vuorotellen vähän kaikkea. Minulla on tietyt metodit, joiden mukaan kehittelen postauksia, kuvaan ja kirjoitan. Jokaisen postauksen takana on myös paljon suurempi työ, mitä sitä edes ehkä ajattelee, mutta se tekee tästä hommasta juurikin sen tekemisen arvoista. Tästäkin aiheesta jaksaisin jauhaa tuntikausia, joten tämän bloggaajan suhteen ei ainakaan tarvitse miettiä, että onko postausideat vähissä.


Tänään on sen verran erikoinen päivä, että palaan sitten lukion jälkeen ensimmäistä kertaa koulunpenkille opiskelemaan ruotsinkieltä. Tulen toistamaan itseäni nyt varmasti näiden ensimmäisten postausten aikana, mutta opiskelen siis aikuispuolella iltaisin parturi-kampaajaksi ja tämän lisäksi joudun näyttötutkinnoissa näyttämään englannin- ja ruotsin kielen. Englanti minulla on sen verran vahva, että siitä kävin vain ammattisanastokurssin, mutta ruotsin kanssa olen kyllä aivan hakusessa.

En olisi ikinä uskonut, että olen näin innoissani menossa ruotsintunnille, ehkäpä opin hiljalleen sanomaan muutakin, kuin että "Jag har en hund"... Ensimmäinen näyttötutkinto minulla on ensi viikolla ja tämän yhteydessä testataan myös englannin osaamiseni. Todellisuudessahan työelämässä, ainakin näin yrittäjän näkökulmasta, päätän itse sen, että millä kielellä asiakkaitani palvelen. Toistaiseksi olen oman yritykseni suhteen mennyt täysin suomen kielellä, vaikka tietenkin työhistoriani aikana muissa työpaikoissani olen käyttänyt myös ahkerasti englantia. Siinä vaiheessa, kun kotisivuni ovat kuitenkin ainoastaan suomeksi ja sitä kautta asiakkaat minuun yhteyttä ottavat, niin palvelukieli yleensä on vain se suomi.

En koe, että tulen tarvitsemaan ruotsia kovin paljoa mihinkään, mutta aion todellakin ottaa kaiken ilon irti, että nyt minulla on mahdollisuus opiskella sitä kerrankin uudestaan. Puhun aina Ruotsissa käydessäni englantia, enkä usko, että tulisin keskustelemaan jatkossa ruotsinkielellä, vaikka sen nyt jotenkin paremmin koululla oppisin. Huono kielitaitoni ruotsin suhteen johtuu siitä, että meillä vaihtui opettaja opintojen alussa peruskoulussa ja opetustyyli muuttui niin radikaalisti, että oma innostukseni ja motivaationi meni jotenkin aivan totaalisesti siinä ja lopulta en vain ikinä oppinut kieltä kunnolla.


Hyvin olen kuitenkin pärjännyt tähänkin mennessä pelkällä suomella ja englannilla, mutta katsotaan millainen kielitaituri olen muutamien viikkojen päästä. Ruotsintunnit tuovat myös muutoksen kouluaikatauluihini, sillä käyn nyt iltakoulun sijaan yhtenä päivänä viikossa myös täyspitkän koulupäivän. Tästä en kuitenkaan valita, saan tehdä sitä mitä haluan, parturi-kampaajan ammatti on aina ollut se oma kutsumukseni ja meillä on oikeasti niin hyvin asiat koulutuksen suhteen Suomessa.

Meillä on koululla mm. monesta eri maasta oppilaita, jotka eivät ole ikinä opiskelleet esimerkiksi englantia ja  he käyvät nyt ensimmäistä kertaa ikinä elämässään englanninkielentunneilla - tämä pistää aina miettimään asioita ja olen todennut, että en oikeasti tahdo valittaa koulujutuista kovin paljoa. Aina joku asia tottakai ärsyttää ja aina voisi olla parannettavaa, mutta näin yleisellä tasolla pitää oikeasti olla aika tyytyväinen koulutukseen mitä meille tarjotaan. Harmittaa, että näitä asioita ei osaa arvostaa nuorempana ja nyt sitten tajuaa millaisia mahdollisuuksia on heittänyt täysin hukkaan.


BIRD KIMONO: MANGO
TOPPI: PRIMARK
FARKUT: GINA TRICOT
KENGÄT: DINSKO

Kuvien asusta sen verran, että tämä oli yhden koulupäivän rento lookki, kun meillä oli ainoastaan englannin ammattisanastoa - normaalistihan olen siis koululla kokomustissa, jos meillä on pelkkää parturi-kampaajaopiskelua. Nämä kuvat olivat myös yhtiä ensimmäisistä, mitä otettiin blogin aloituspäätöksen jälkeen muutamia viikkoja sitten ja nyt jo hetken pidempään taas kameran edessä olleena alkaa asukuvien ottaminenkin olemaan jotenkin helpompaa.

Pohdin näiden kuvien kanssa pitkään, että näkevätkö nämä edes päivänvaloa, kameraan oli jäänyt väärät asetukset päälle (minkä tajusin tietenkin vasta kun aloin käymään kuvia läpi) ja perfektionistina en kestä kun toppi on rullalla jne. Päätin kuitenkin, että julkaisen nämä, kaikki alottavat jostain ja aina ei vaan pysty olemaan täydellinen kaikessa, se on näköjään yksi fakta, mikä minun pitää oppia ja hyväksyä. Toki, jos näitä vertaa ensimmäisten blogieni kuviin, niin tässä on sellaiset huippumalliotokset, että oksat pois.

Ehkäpä tässä pystyy nyt itse kukin seurailemaan sitä, että mihin tämä blogi kehittyy. Vaikka koenkin olevani edes jonkin sortin blogimaailman konkari, pystyy sitä aina oppimaan uutta ja kehittymään lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Latest Instagrams by @risingmess